REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vadokliuose (Panevėžio raj.) pastaruoju metu žmonės krinta kaip lapai. Anapilin iškeliauja palyginti jauni vyrai ir moterys, rašo „Panevėžio balsas“.

REKLAMA
REKLAMA

Vadokliečiai teigia, kad į miestelį įsisuko giltinė, nes būna dienų, kai miršta po kelis žmones. Kiti tvirtina, kad giltinė čia niekuo dėta, nes jai darbą palengvina be saiko vartojamas alkoholis. Treti buvo įsitikinę, kad ne vieno žmogaus mirties priežastimi galėjo būti kažkuo užterštas parduotuvėse plastikiniuose buteliuose ar bare pirktas stiprus alus.

REKLAMA

Vadokliečių teigimu, per trumpą laiką miestelyje mirė aštuoni žmonės ir daugumos mirties priežastimi tapo gertas alus. Žinant, kad Vadoklių ir Mikėnų gyvenvietėse gyvena šiek tiek daugiau kaip 700 gyventojų, toks mirčių protrūkis bet kam gali sukelti nerimą ar net siaubą. Iš viso Vadoklių seniūnijoje gyvena apie 2300 žmonių ir, esant tokiai būklei, per artimiausius dešimtmečius seniūnijos kaimai dar labiau ištuštės.

REKLAMA
REKLAMA

"Apie tas mirtis žmonės šneka įvairiai, kai kas užsimena ir apie alų,- "Panevėžio balsui"sakė Vadoklių seniūnijos seniūnas Antanas Pocius.- Mes patys manėme, kad yra kokių nelegalių taškų, kuriuose prekiaujama neaiškios kilmės alkoholiu, apie tai kalbėjomės su policija, tačiau informacijos apie nelegalią prekybą negavome. Visi kalba, kad mirusieji gerdavo iš parduotuvių pirktą alų, kuris praeina kontrolę ir negalėtų būti kenksmingas. Perkūnas žino, kokį jie ten alų gerdavo, tačiau, manau, kad nė vienas nuo alkoholio nemirė. Galbūt gėrimas tik pagreitino mirtį, nes visi mirė nuo širdies ar kepenų sutrikimų. Nė vienas 5 laipsnių stiprumo alaus negerdavo. Einamiausias - 9-9,5 laisnio stiprumo alus. Faktų, kad nuo alkoholio būtų nusinuodijęs sveikas žmogus, nėra. Visi jie skundėsi širdimi arba kepenimis".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastebėjus, kad anksčiau prie miestelio centre esančio baro būriuodavosi gerokai daugiau žmonių, A.Pocius sakė, kad nuolatinius baro lankytojus praretino mirtis, kiti galbūt išsigando pažįstamų ir draugų likimo.

Prie bažnyčios užkalbintos dvi vadoklietės teigė neprisimenančios, kad per tokį trumpą laiką būtų mirę tiek daug žmonių. Anot jų, vieni mirė sustreikavus širdžiai, kiti - nuo kepenų cirozės. Pasiteiravus, ar mirties priežastimi negalėjo būti alkoholis, ponia Stasė nukirto: "Visi ne pirmą ir ne paskutinį kartą geria. Kiek dabar likę negeriančių vyrų, jei net moterys geria? Žmonės visada mirdavo, bet kad po tris iš karto - to dar niekada nėra buvę".

REKLAMA

Kita ponia sakė, kad baisiausia, jog paklausiausias yra 9,5 laipsnio stiprumo "bambaliais" parduodamas alus. Todėl vieniems neatlaiko širdis, kitiems - suyra kepenys. Žilagalvė ponia pasakojo, kad vienas vyras buvo širdininkas, turėjo invalidumą, tačiau vis tiek gėrė. Moterų teigimu, baisiausia, kad miršta palyginti jauni vos 45-50 metų sulaukę žmonės, rašo „Panevėžio balsas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų