REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį apsilankė Ignalinos rajone ir ant Ladakalnio esančiame Prezidentų ąžuolyne pasodino du ąžuoliukus.

REKLAMA
REKLAMA

„Prezidentų ąžuolynas vienoje gražiausių Lietuvos vietų – valstybės kūrimo ir darbų tęstinumo simbolis. Prisimindami svarbiausius valstybės kūrėjus ir tęsdami jų darbus, stipriname savo valstybę. Tegul šie ąžuolai įkvepia kiekvieną lietuvį labiau mylėti savo šalį ir visada ginti jos laisvę“, – Prezidentūros pranešime cituojama šalies vadovė.

REKLAMA

Lietuvos laisvės kovoms atminti prezidentė pasodino ąžuoliuką generolui Jonui Žemaičiui, kuris 2009 m. buvo pripažintas ketvirtuoju Lietuvos prezidentu. Šalies vadovė taip pat pasodino savo ąžuolą, skirtą Lietuvai ir jos žmonėms.

Prezidentų ąžuolynas ant Ladakalnio buvo pradėtas sodinti prezidento Algirdo Brazausko iniciatyva. Prieš penkiolika metų jis pasodino du ąžuolus – Prezidento Antano Smetonos ir savo, simboliškai sujungdamas du istorinius laikotarpius – paskelbtos ir atkurtos nepriklausomos Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų