REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio rytą Kento grafystės policija ilgai trukusį ir sudėtingą tyrimą užbaigė reidu Maidstone'o mieste, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Britų pareigūnai sulaikė 52 metų vyrą ir 50-metę moterį, įtariamus žmonių prekyba. Policijos duomenimis, pora vertėsi vergiškomis sąlygomis įdarbindama lietuvius ir atvykėlius iš kitų rytų Europos šalių.

REKLAMA

Pareigūnų teigimu, sulaikytieji vadovavo grupuotei, kuri „tiekdavo“ darbuotojus iš Lietuvos maisto pramonės įmonėms ir vietos ūkiams.

Darbuotojams laiku nebuvo mokami atlyginimai, jiems grasinama ir daromas spaudimas neleidžiant palikti darbo vietos ir pan., o tai, specialistų teigimu, vertinama kaip priverstinis darbas. Darbininkai taip pat būdavo mikroautobusais vežiojami po skirtingas darbovietes visoje šalyje, kur turėjo dirbti be jokio atlygio.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak policijos, iš viso patekti į gaujos pinkles ir būti išnaudojami darbe galėjo 32 vyrai.

Liamas Vernonas iš Sunkių organizuotų nusikaltimų skyriaus, Prekybos žmonėmis centro, sakė: „Įtariame, kad sulaikytieji dalyvavo žmonių gabenime iš Lietuvos ir jų išnaudojime maisto pramonėje. Manome, kad žmonės, kuriems dabar bus suteikta pagalba /.../ buvo patekę į vergiškas sąlygas ir kontroliuojami naudojant prievartą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų