REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Danijoje kitą savaitę įvyks spektaklio apie Andersą Breiviką premjera. Spektaklis sukėlė prieštaringų vertinimų. Didelė dalis visuomenės nesupranta, kam reikia statyti spektaklį, kurio scenarijus remiasi žudiko manifestu.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklis kartoja Norvegijos teroristo pažiūras – bado pirštais kritikai, todėl esą jo rodyti nereikėtų. O ką jau kalbėti apie žudynių instrukcijas, šiurpius dienoraščio įrašus, atkurtą A. Breiviko uniformą ar patį manifestą. Visa tai primins tragiškus Utiojos įvykius.

REKLAMA

„Juk mus tiksliai informavo apie jo pažiūras ir samprotavimus. Tai kam mums reikalingas spektaklis, kartojantis tuos pačius dalykus“, – klausia Utiojos aukų rėmėjas Ohmas Hestnesas.

Kritikai kaltina spektaklio režisierių neleistina kaina vaikantis populiarumo. Susidomėjimo tikrai netrūksta. Pusė bilietų į numatytus spektaklius jau išpirkti. Pats režisierius įsitikinęs – spektaklio dėka visuomenė pamatys, kaip normalus žmogus tampa šaltakrauju žudiku. Esą tai padės išvengti panašių tragedijų ateityje.

„Tikrai suprantu, kai žmonės nepritaria A. Breiviko suholivudinimui. Tačiau nesuprantu, kas bloga su rimtu, tiriamuoju meno kūriniu teatre“, – sako spektaklio apie A. Breiviką režisierius Christianas Lollike.

Algirdas ACUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų