REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai greitai „Porsche“ pradės savo padalinio Šiaurės Amerikoje pastatų komplekso statybą. Naujoji koncerno būstinė bus įsikūrusi greta Atlantos teritorijoje esančio Hartsfieldo-Jacksono tarptautinio oro uosto. Daugiau nei 105 tūkst. kvadratinių metrų plotą užimantis kompleksas pareikalaus 100 mln. dolerių (264 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA

Greta biuro patalpų ir inžinerinio komplekso jame taip pat bus lenktynių trasa, žalioji zona ir restoranas. Planas atrodo solidžiai, tačiau neįprastų problemų mėginant jį įgyvendinti sukėlė gatvės, kurioje viskas bus statoma pavadinimas.

REKLAMA

Šioje vietoje kadaise stovėjo didžiulė „Ford“ gamykla, o vietovė gavo Henrio Fordo antrojo alėjos pavadinimą. Savaime suprantama, „Porsche“ toks pavadinimas nelabai patinka, todėl vietinės valdžios atstovams buvo mandagiai pasiūlyta jį keisti. Vienintelis koncerno svarstytas variantas buvo garsiojo vokiečių inžinieriaus Ferdinando Porsche vardas.

Kompanijos veiklos pradininkas kaip ir dauguma verslo lyderių Antrojo Pasaulinio karo metu bendradarbiavo su naciais. Šio fakto koncernas niekada nebandė neigti ir daugelį metų mokėjo savotišką išpirką siekdamas išpirkti savo kaltes.

F. Porsche dažnai netgi įvardinamas kaip vienas mėgstamiausių Hitlerio inžinierių ir šis pastebėjimas, kartu su kartu su faktu, kad Antrojo Pasaulinio karo metu jis padėjo naciams kurti tankus Atlantos valdžios atstovus paskatino gatvę pavadinti tiesiog „Porsche“ alėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų