REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl nemokumo ES kasmet prarandama 450 000 darbo vietų ir susikaupia 23,6 mlrd. eurų skolų. 57 proc. Europos įmonių, t. y. 10 proc. daugiau nei pernai, teigia dėl pavėluotų mokėjimų turinčios likvidumo problemų. Kasdien visoje Europoje bankrutuoja keliasdešimt mažųjų ir vidutinių įmonių (MVĮ), nes neapmokamos jų pateiktos sąskaitos faktūros.

REKLAMA
REKLAMA

Kad būtų užkirstas kelias pavėluotiems mokėjimams, Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Antonio Tajani šiandien Romoje paskelbė informavimo kampaniją, kuri bus vykdoma 27 ES valstybėse narėse bei Kroatijoje ir kuria bus skatinama kuo greičiau, nelaukiant galutinio termino (2013 m. kovo 16 d.) į nacionalinius teisės aktus perkelti Pavėluotų mokėjimų direktyvą. Direktyva 2011/7/ES dėl kovos su pavėluotu mokėjimu – ES priemonė, kuria kovojama su pavėluotais mokėjimais prekybos sandoriuose. Itin daug dėmesio kampanijoje bus skiriama siekiui užtikrinti, kad MVĮ sužinotų apie joms šia direktyva suteikiamas teises ir mokėtų jomis naudotis.

Už pramonę ir verslumą atsakingas Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Antonio Tajani sakė: „Laukdamos, kol bus apmokėtos jų sąskaitos, kasmet bankrutuoja tūkstančiai MVĮ. Mūsų tikslas – užkirsti kelią šiai žalingai praktikai. Pavėluoti mokėjimai Europos verslui problemų kelia jau seniai. Todėl akivaizdu, kad valstybės narės turi skubėti perkelti Pavėluotų mokėjimų direktyvą į nacionalinę teisę. Siaučiant ekonomikos krizei ir sumažėjus galimybių gauti paskolą, taip būtų paremtos mūsų MVĮ. Be to, Europos įmonėms, visų pirma MVĮ, yra gyvybiškai svarbu žinoti savo teises šioje srityje ir jomis naudotis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų