REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma Lietuvoje uždrausti asmenims iki 18 metų rūkyti ne tik tabako gaminius, bet ir jų pakaitalus ar jų turėti.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį pasiūlymą Tabako kontrolės įstatymo pakeitimo projektui Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė.

REKLAMA

Pasak jos, rinkoje pasirodė naujas produktas – elektroninės cigaretės.

„Kaip teigiama, didžiausias e.cigarečių privalumas yra tas, kad nikotino koncentracija jose gerokai mažesnė nei tikrose cigaretėse, jos neskleidžia jokio nemalonaus kvapo, nekenkia dantų baltumui, nekelia gaisrų pavojaus. Reklamoje teigiama, kad elektroninės cigaretės vadinamos sveika alternatyva tikrosioms cigaretėms arba siejamos su priemonėmis, padedančiomis mesti rūkyti. Nėra abejonės, kad šiuo nauju produktu suskubs pasinaudoti elektronikos naujovėmis besidomintys vaikai ir paaugliai, kurie šiandien dar nėra rūkaliai. Tokiu atveju pasekmės būtų pražūtingos, nes vaikui priklausomybė nikotinui vystosi itin greitai, o nebeesant specifinio tabako kvapo, tėvams ir mokytojams bus daug sunkiau pastebėti vaiko rizikingą elgseną“, – sako parlamentarė.

Anot V. V. Margevičienės, pavyzdžiui, JAV maisto ir vaistų administracijai didelių abejonių šio naujadaro „sveikumu“ sukėlė faktas, kai buvo nustatyta, kad įtraukiamo nikotino garų kiekis priklauso nuo naudojamų baterijų rūšies ir buvo aptikta vėžį sukeliančių cheminių medžiagų pėdsakų. Parlamentarės duomenimis, Jungtinėje Karalystėje yra draudžiama šį produktą pardavinėti kaip pagalbinę priemonę metant rūkyti, tačiau kol kas nėra draudžiama rūkyti jo viešose vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų