REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasakų pilys, siauros akmenuotos gatvelės, seni rąstiniai namai, kanalai, geltoni vėjo malūnai, dviračiai ir „Undinėlės“ skulptūra – lankom gražuolę Kopenhagą, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Kopenhaga yra viena seniausių Europos sostinių su kilmingu prieskoniu. Dabartinę Kopenhagą gerai apibūdina frazė iš Šekspyro „Hamleto“ – „Danijos valstybėje yra kažkas modernaus“. Čia rasite „Juodąjį Deimantą“, kur įsikūrusi karališkoji biblioteka, senovinius architektūros paminklus – karališkoji Amalienborg pilis ir Gelbėtojo bažnyčia su auksiniais laipteliais. Louisiana, Arken ir Glyptotek – vieni garsiausių meno muziejų Europoje. Galėsite pasivaikščioti prie Gefion fontano, aplankyti Undinėlės skulptūrą. Norintiems daugiau pramogų – Tivioli pramogų parkas.

REKLAMA

Deivido kolekcija (David Collection)

Deivido kolekcija Kopenhagoje yra viena didžiausių Islamo meno kolekcijų Skandinavijoje. Kolekcijoje yra ir taikomosios dailės kūrinių iš XVIII amžiaus Europos, eksponuojamų to amžiaus interjere. Deivido kolekcijos muziejus įkurtas Kristiano Liudviko Deivido (Christian Ludvig David) namuose, 1945-aisiais metais. Muziejus turi tris nuolatines ekspozicijas – islamiškojo meno, XVIII amžiaus Europos meno ir daniškojo moderniojo meno ekspozicijas. Muziejaus parduotuvėje galima nusipirkti įvairių atvirukų, publikacijų ir periodinių leidinių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaina: įėjimas nemokamas. Galima užsisakyti ekskursiją su gidu, kuri trunka 45-60 min. Maksimali grupė – 15 žmonių. Kaina – 600 DKK/ 80,42 EUR. Plačiau.

Naujojo Karlsbergo Glyptoteka muziejus (New Carlsberg Glyptotek)

Naujojo Karlsbergo Glyptoteka buvo vienas iš didžiausių Danijos kultūrinių investicijų XIX amžiuje. Valstybė sumokėjo vieną milijoną Karlsbergo aludariui Karlui Jacobsenui, kuris už pinigus atidavė visą kolekciją meno dirbinių. Kolekcijoje egiptiečių skulptūros, sukurtos 3000 metų prieš Kristų, Romos Imperijos periodo dirbiniai, modernūs danų ir prancūzų meno dirbiniai nuo XVIII-XIX amžiaus. Beje, muziejuje yra kavinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kainos: suaugusiems 75 DKK /11 EUR, vaikams iki 18 metų nemokamai. Sekmadieniais nemokamai. Sezono bilietas  200 DKK/ 27 EUR. Plačiau.

Gelbėtojo bažnyčia (Church of Our Saviour)

Ši įspūdinga bažnyčia buvo pavadinta karaliaus Kristiano V, pirmojo monarcho atsisėdusio į daniškąjį sostą garbei. Bažnyčia unikali savo auksiniais laiptais ir smaigaliu, kuris karūnuotas vėliavnešio skulptūra. Auksiniais laipteliais galima užkopti iki pat bažnyčios viršaus (95 metrai), iš tokio aukščio atsiveria nuostabi Kopenhagos miesto panorama ir Oresundo tilto, kuris jungia Daniją su Švedija, vaizdas. Norint pamatyti šį vaizdą reikės įveikti beveik 400 laiptelių (150 jų yra bažnyčios išorėje).

REKLAMA

Frederiksbergo sodai (Frederiksberg Have)

Frederiksbergo sodai – dalis daugybės Kopenhagoje esančių sodų, kuriuos įkūrė Frederikas V. Sodai buvo sukurti pagal H. H. Scheel ir J. C. Krieger barokinio stiliaus modelį, kuriame daug simetrijos, motyvų iš Italijos ir Prancūzijos. Laikai ir mados keitėsi, todėl ir sodai įgavo romantiškesnį, angliško sodo įvaizdį – atsirado maži tvenkinėliai, kuriuos jungė kanalas, egzotiniai medžiai ir krūmai.

Naujasis Uostas (Nyhavn)Naujasis uostas iš tiesų yra viena iš seniausių Kopenhagos uosto dalių. Senesniais laikais buvęs miesto nusikaltimų židiniu, dabar Naujasis uostas yra pramogų vieta, kurioje daugybė lauko kavinių, restoranų ir barų. Dažniausiai visos uoste vykstančios ekskursijos prasideda nuo šios vietos. Naujajame uoste esančiame name pažymėtame dvidešimtuoju numeriu gyveno Hansas Kristianas Andersenas.

REKLAMA

Danų Rezistencijos muziejus (Frihedsmuseet)

Muziejus pasakoja danų rezistencijos istoriją 1940-1945 metais, nacių okupacijos metu. Pirmoji čia buvusi ekspozicija vadinosi „Kovojanti Danija“, suorganizuota Laisvės tarybos 1945 metų vasarą. 1957 metais buvo atidarytas nuolat veikiantis muziejus. Muziejaus ekspozicijos suskirstytos į keturias dalis – Adaptacija, Rezistencija, Teroras ir Išsilaisvinimas.

Kopenhagos Opera (Copenhagen Opera House)

Opera įsikūrusi vidinėje uosto pusėje, matoma nuo Knippelsbro tilto iki Kastellet įtvirtinimų. Opera turi dvi auditorijas: Didžioji auditorija – klasikinės pasagos formos auditorija, kurioje yra net 1800 sėdimų vietų; Takkelloftet – Karališkojo Danų teatro scena, kurioje telpa net 200 teatro dalyvių. Didžiąją auditoriją juosia medinė konstrukcija, kuri matoma iš uosto per pastato stiklinį fasadą. Ši dalis sujungta su laiptais ir balkonais, iš kurių matomas panoraminis uosto vaizdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rosenborg pilis (Rosenborg Castle)

Rosenborgo pilis pastatyta miesto centre, netoli nuostabių Karaliaus sodų. Ši pilis -nepakartojamo grožio istorinis pastatas, muziejus, iliustruojantis danų kultūrinį paveldą. Vienos iš vertingiausių Rosenborg'e saugomų kultūrinių relikvijų – karūnos deimantai ir danų karūnos teisės ir privilegijos (regalija). Didelį įspūdį paliks pagrindinė pilies salė (Long Hall), kurioje yra karaliaus sostas ir šalia išsidėstę sargybiniai – sidabriniai liūtai padaryti iš sidabro. Rosenborge esantis muziejuje saugomi objektus, kurie priklausė karališkajai danų giminei per pastaruosius 400 metų.

REKLAMA

Nacionalinis muziejus (Nationalmuseet)

Šiandieninis muziejus buvo karališkosios šeimos namai, pastatyti dar XVII amžiuje. 1807 metais buvo įkurtas Nacionalinis muziejus, kuris tapo danų kultūros centru. Muziejus suskirstytas į skirtingas zonas: Danijos priešistorė (1300-1050 m. Pr. Kr.), viduramžiai, renesansas, XVIII amžius, antikvariniai daiktai, karališkoji medalių ir monetų kolekcija, etnografinė kolekcija ir vaikų muziejus.Viena iš Nacionalinio muziejaus sudedamųjų dalių – muziejus atvirame ore, kuriame beveik 50 ekspoziciniai ūkiai, malūnai ir namai iš 1650-1950 metų periodo. Kaina: įėjimas nemokamas.

REKLAMA

Oresundo tiltas (Oresund bridge)

1991 metais danų ir švedų valdantieji priėmė nutarimą pastatyti tiltą, kuris jungtų šias dvi šalis. Beveik 16 kilometrų ilgio tiltas tapo jungtimi tarp dviejų stiprių Skandinavijos šalių. 1999 metais, pabaigus tilto statybas, Švedijos princesė Viktorija ir Danijos princas Federikas surengė susitikimą būtent ant šio tilto. Oresund'o tiltas yra ilgiausias pasaulyje, kuriame vyksta traukinių ir automobilių eismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų