REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingąjį dainininką Gary Glitterį, kuris jau kalėjo už pedofiliją, ir velionį BBC disko žokėjų Jimmy Savile'ą apkaltino mažamečių prievartavimu: britė Caryn Ward pareiškė, kad praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje matė, kaip įžymybės prievartavo keturiolikmetes mergaites grimo kambaryje. Demaskuotojai tuomet buvo 14 metų, ir prie jos pačios ėmė priekabiauti ne mažiau žinomas G. Gliterio ir D. Savailo bičiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Ponia K.Vard papasakojo savo istoriją televizijos kanalo ITV dokumentiniame filme „Nurenginėjimas – kita Džimio Savailo pusė“. Anot jos, aštuntajame dešimtmetyje ji gavo kvietimą į populiarią BBC televizijos laidą. Ją ir dar dvi, kaip ji apibūdino, „iš niekur negalinčias laukti pagalbos mergaites“ nuvedė į BBC televizijos centrą, pažymi „The Telegraph“.

REKLAMA

„Aš mačiau, kaip Gary Glitteris užsiiminėjo seksu su mergaite Jimmy Savile'o grimo kambaryje... Aš mačiau ne viską, bet tai tęsėsi, ir niekas nė nemirktelėjo“, - tvirtina K. Vard.

Ten pat, drauge su G. Glitteriu, ji pamatė ir BBC vedantįjį. „Jimmy Savile'as sėdėjo, pasisodinęs mergaitę ant kelių ir uždėjęs ranką ant jos sijonėlio“, - sakė atsitiktinė liudininkė.

K. Vard tvirtina, kad mergaitėms buvo apie 14 metų ar mažiau. Su jomis kambaryje buvo dar vienas žinomas artistas, kuris iki šiol pasirodo scenoje. Jis pradėjo priekabiauti prie Kerin, kuri išsigando ir „paklaiko“, pasakoja dokumentinio filmo dalyvė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis pažemino mane grimo kambaryje,visiems girdint pasakydamas kažką tikrai negero apie tai, kad aš neturiu krūtinės“, - cituoja K. Vard „The Daily Mail“. Moteris neįvardija savo skriaudiko.

G. Glitteris atmetė visus jam mestus kaltinimus taip pat, kaip ir neįvardytas artistas. O televizijos korporacijai BBC teko atsiskaitinėti už incidentą. Buvę kompanijos darbuotojai tvirtina, kad vadovybei buvo žinoma apie tai, kad seras Jimmy Savile'as kaltinamas pedofilija, dar aštuntojo dešimtmečio pradžioje. Tačiau kompanijos oficialūs atstovai tikina, esą, nėra jokių įrodymų, kad buvęs jų televizijos vedantysis būtų nepadoriai elgęsis.

Kai buvo parodytas ITV filmas, BBC žurnalistai parengė siužetą apie incidentą. Autoriai pabrėžė, kad per savo gyvenimą seras Jimmy Savile'as nė karto nebuvo apkaltintas mažamečių prievartavimu. Jie taip pat parodė interviu su velionio draugu, kuris pasakoja, jog J. Savile'ą sunku buvo įtarti užsiiminėjus pedofilija. „Kodėl dabar? Viena iš mergaičių teigia, kad bijojo apie tai pranešti iki jo mirties. Bet kuriuo atveju jau per vėlu, kad Jimmy Savile'as galėtų pats apsiginti“, - reziumuoja siužeto autoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų