REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį mokyklas baigiantis Klaipėdos jaunimas renkasi į forumą „IT - tavo rytdienai", kuriame garsios šalies verslo bendrovės, Darbo biržos ekspertai, Klaipėdos universiteto atstovai pasakos, kokių žinių ir gebėjimų reikės moksleiviams, norintiems ateityje sėkmingai baigti studijas ir gauti darbą. Forumas vyks Klaipėdos universitete, surengti jį padėjo Klaipėdos savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Renginį organizuoja asociacija „Langas į ateitį", kelianti šalies visuomenės skaitmeninio raštingumo lygį Atkreipti dėmesį į jaunimą asociaciją paskatino gana didelis jauniausios mūsų visuomenės kartos nedarbas ir didelis IT specialistų trūkumas Lietuvoje ir visame ES regione. „Langas į ateitį" ir Lietuvos darbo birža naujai iniciatyvai subūrė ir verslo institucijas, kurioms svarbios darbo rinkos pokyčių tendencijos.

REKLAMA

„Pastebime, kad jaunimui gana sunku įsilieti į darbo rinką - ir mokyklose, ir universitetuose gana nedaug dėmesio skiriama tam, kad jaunuoliai pasidomėtų savo realiomis galimybės konkuruoti ir suprastų, ko reikia darbdaviams. Todėl ėmėmės renginių, kuriuose siekiama paskatinti jaunimą domėtis Lietuvos darbo rinkos poreikiais bei suprasti šiuolaikinių technologijų išmanymo svarbą šiuolaikiniame versle ir valstybės tarnyboje. Jaunų žmonių žinios ir įgūdžiai, kaip pasitelkti IT savo būsimam darbui, reikalauja didesnio dėmesio", - sako „Langas į ateitį" direktorė Loreta Križinauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, forumas "IT - tavo rytdienai" keliaus po Lietuvos miestus - Klaipėdą, Uteną, Alytų, Šalčininkus ir Ukmergę.

Šalies miestuose susitikimai su jaunimu vyks pagal forumo principus, t.y. tuo pačiu metu trijose auditorijose bus skaitomi pranešimai, savo patirtimi dalysis daug pasiekę verslo profesionalai, aukštųjų mokyklų dėstytojai, Lietuvos darbo biržos darbuotojai, vietinės bendruomenės nariai. Forume bus surengta ir informacinė mugė, kurioje pristatomos jaunimui aktualios e. paslaugos ir elektroninės priemonės.

Prie keliaujančio susitikimų forumo prisideda didžiausių Lietuvos bankų -„Swedbank", DNB ir SEB - atstovai, telekomunikacijų bendrovių „Omnitel" ir TEO specialistai, IT įmonė ATEA, Darbo biržos ekspertai, viešosios šalies bibliotekos, švietimo institucijos, organizacija „Versli Lietuva" ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų