REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kupiškio rajone ketinama statyti žuvų auginimo ir perdirbimo įmonę. Šiuo metu rengiamas detalusis buvusio Vizgiūnų žvyro karjero 27 ha sklypo planas. Šiame sklype turėtų būti statomas modernus žuvų auginimo ir perdirbimo kombinatas. Planuojama, kad 2015 m. čia bus įdarbinta apie 300 kupiškėnų.

REKLAMA
REKLAMA

Žuvininkystės įmonę statyti ketinančios Latvijos UAB „Mottra" įkūrėjas Sergejus Tračukas pabrėžia, kad Lietuvoje jiems svarbiausia rasti ne konkurentų, o bendraminčių. UAB „Mottra" siekia sukurti holdingą, kurio įmonės būtų statomos visose trijose Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Verslininkas užtikrino, kad gamybos procesas būtų organizuotas taip, kad nebūtų taršos aplinkai, o gamybos cikle susidariusios atliekos būtų panaudojamos kurui, energijos gamybai, trąšoms ir pan.

UAB „Mottra" Lietuvoje atstovaujančios UAB „Vyttra" direktoriaus Tomo Legačinsko teigimu, lapkričio mėnesį bendrovė planuoja rengti Vizgiūnų karjero sklypo techninį planą. 2014 m. Kupiškio rajone prasidėtų statybos darbai, kurie galėtų būti baigti 2015 m. Tuomet būtų įkurta 12 modernių gėlavandenių žuvų auginimo ir perdirbimo padalinių. Ketinama investuoti apie 150 mln. Lt savo kapitalo, tačiau jei bus galimybė pasinaudoti Europos Sąjungos fondų pagalba,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų