REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje spalio 6-7 dienomis „Siemens arenoje“ vyks tarptautinis sporto festivalis. Jėgos sporto šakas apjungiančiame renginyje pagrindinis akcentas bus skirtas galiūnų Čempionų lygos pusfinaliui, pasaulio rąsto kėlimo finalui, kultūrizmo ir fitneso rungtims.

REKLAMA
REKLAMA

„Daugelyje pasaulio valstybių vyksta tokie festivaliai. Džiugu, kad atsirado daug žmonių, kurie surėmė pečius ir toks renginys įvyks ir pas mus. Tai pirmasis tokio pobūdžio sporto renginys Lietuvoje ir gali tapti gražia tradicija“, - sakė 37 metų pasaulio galiūnų čempionas Žydrūnas Savickas.

REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE: Ž. Savickas apie pasaulio galiūnų čempionato auksą: varžovai buvo sugniuždyti

Anot jo, idėja buvo brandinta kelis metus. „Per dvi dienas žiūrovai galės pamatyti geriausius pasaulio stipruolius ir sirgti už favoritus“, - pasakojo jis. Planuojama, kad festivalyje varžysis apie 500 dalyvių iš 15-20 valstybių. Renginį transliuos „Eurosport“ televizija.

Atsipalaiduoti nežada

„Bus sunku, nes visi pavargę. Nebus lengvo pasivaikščiojimo. Privalumą turės tiek, kurie nedalyvavo pasaulio čempionate. Staigmenų gali būti. Kiekvienas po pasaulio čempionato kažkiek traumuotas“, - apie tikslus savaitgalį vyksiančiose varžybose kalbėjo Ž. Savickas.

REKLAMA
REKLAMA

Stipriausiu pasaulio žmogumi vadinamas vilnietis teigė, kad į sostinę atvažiuoti turėjo aštuoni iš dešimties pasaulio čempionato finalo dalyvių. „Tačiau bus šeši. Britas Terry Hollandsas gavo traumą, o amerikietis Mike'as Jenkinsas teisinasi nuovargiu, – komentavo stipruolis. – Vienas iš pajėgiausių varžovų turėtų būti rusas Michailas Kokliajevas. Jo nepatekimas į planetos pirmenybių finalą buvo didelė staigmena, tai jis norės čia atsigriebti.“

Ž. Savickas tvirtino, kad norėdamas išlaikyti sukauptą 65 taškų persvarą Čempionų lygoje, privalo dalyvauti pusfinalyje, nes šiame etape, kaip ir finale, taškai dvigubinami. „Visiškai atsipalaiduoti negalima. Reikia patekti į pirmą šešetą, tačiau mano planai daug aukštesni“, - apie turnyrą savaitgalį kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žydrūnas Savickas (nuotr. Balsas.lt/Aivaro Zujaus)Žydrūnas Savickas (nuotr. Balsas.lt/Aivaro Zujaus)

Rekordas – pasiekimas

Kol kas dar neaišku, koks Čempionų lygos pusfinalio prizinis fondas, tačiau, anot galiūno, jis paprastai siekia 30 tūkst. JAV dolerių. Ž. Savickas sekmadienį taip pat gins pasaulio rąsto kėlimo čempiono titulą.

Ar gerins sau pačiam priklausantį rekordą – 220 kg, pasiektą per pasaulio čempionatą JAV? „Gan lengvai pagerinau ir rezervo yra. Klausimas ar laiko pasikeitimas, aklimatizacija neatsilieps rezultatams. Sportinės formos rekordui tikrai turėtų užtekti“, - teigė jis.

REKLAMA

Pristatys naujas rungtis

Atvirose Vilniaus miesto kultūrizmo ir fitneso varžybose varžysis tiek mėgėjai, tiek profesionalai. Varžybų teisėjas Remigijus Bimba kalbėjo, kad laukia apie 35 dalyvių. „Jų galėjo būti ir daugiau. Tačiau šis renginys sutampa su moterų pasaulio čempionatu Belostoke. Pagrindinė mūsų rinktinė išvyksta ten“, - teigė jis. Teisėjas atkreipė dėmesį, kad žiūrovai pamatys ir naują rungtį – atletinį fitnesą.

„Tai ne tik raumenų demonstravimas, bet ir tokie pratimai kaip prisitraukimai ir irklavimas. Dalyviai turi būti pakankamai fiziškai stiprūs. Įdomi sporto šaka“, - tikino jis.

REKLAMA

Remigijus Bimba (nuotr. Balsas.lt/Aivaro Zujaus)Remigijus Bimba (nuotr. Balsas.lt/Aivaro Zujaus)

Spalio 6-7 dienomis „Siemens“ arenoje vyks: pasaulio galiūnų turnyras, Europos mėgėjų galiūnų čempionatas, pasaulio rąsto kėlimo čempionatas, rankų lenkimo varžybos, atletinio fitneso varžybos, štangos spaudimo varžybos, bikini varžybos, kultūrizmo varžybos, prisitraukimų varžybos, klasikinio kultūrizmo varžybos, kūno fitnesas, svarsčių kilnojimo varžybos, gatvės gimnastikos čempionatas, bėgimo varžybos „Spausk ir bėk“.

Daugiau apie renginį: www.savickasclassic.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų