REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jafa - vienas iš seniausių pasaulio miestų, jis minimas Biblijoje, Senajame ir Naujajame Testamentuose. Senovės įrašai rodo, kad tai gali būti vieta, kur Nojus pastatė savo arką, o legendinis Persėjas išlaisvino Andromedą.

REKLAMA
REKLAMA

Legenda pasakoja, kad miesto pavadinimas susijęs su vieno iš Nojaus sūnų vardu – Jafetu, kuris šioje vietoje po tvano pastatė uostą. Egzistuoja ir dar viena miesto kilmės versija: hebrajų kalba ždis „Jaffa“ reiškia „gražus (miestas)“, o tuo galima nesunkiai įsitikinti ir mūsų dienomis: nuo pakrantės atsiveria nuostabus vaizdas į jūrą.

REKLAMA

Nė viena ekskursija šiame mieste neapsieina be apsilankymo įspūdingame miesto uoste, kuris mena ne vieną legendinę istorijos epochą. Turistų itin pamėgtas ir Jaffos miesto švyturys, kuris, tiesa, jau apie šimtmetį neveikia. Pakrantėje taip pat galima pamatyti iš vandens kyšančius juodus akmenis, kurie vadinami Andromedos uolomis. Ledenda pasakoja, kad didvyris Persėjas išgelbėjo paaukoti pabaisai ketintą karaliaus Kefėjo dukrą, o savo priešus nubaudė parodydamas jiems medūzos galvą ir šie suakmenėjo.

Lankantis šiame mieste tikrai rekomenduojama pamatyti centrinę miesto aikštę su garsiuoju laikrodžiu, aplankyti muziejus užsukti atokvėpio valandėlei į miesto sodą.

Jafos miestas (nuotr. Gamintojo)Jafos miestas (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų