REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Garsiausias Lietuvos čiuožėjas ant ledo, Jungtinėse Amerikos valstijose gyvenantis Deividas Stagniūnas dabar kaip niekada sėkmingai kopia karjeros laiptais. Ir nors 2012 metai jam dėl asmeninių priežasčių buvo sunkiausi gyvenime, tačiau talentas iš Lietuvos nepalūžo. Atvirai apie savo gyvenimą sportininkas, netrukus atvyksiantis į Lietuvą, prabilo žurnalui „Mieste“.

Garsiausias Lietuvos čiuožėjas ant ledo, Jungtinėse Amerikos valstijose gyvenantis Deividas Stagniūnas dabar kaip niekada sėkmingai kopia karjeros laiptais. Ir nors 2012 metai jam dėl asmeninių priežasčių buvo sunkiausi gyvenime, tačiau talentas iš Lietuvos nepalūžo. Atvirai apie savo gyvenimą sportininkas, netrukus atvyksiantis į Lietuvą, prabilo žurnalui „Mieste“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deividai, esi laikomas geriausiu Lietuvos ledo čiuožėju. Toks titulas pamalonina ar įpareigoja?

REKLAMA

Jėga. Tai ir pamalonina, ir įpareigoja. Visada stengiuosi būti geriausiu.

Kada apskritai susidomėjai čiuožimu ant ledo? Kas paskatino tave pradėti sportuoti?

Susidomėjau čiuožimu, kai buvau penkerių. Mano pusbrolis taip pat čiuožė, o mano brangiausia mamytė nuvedė pažiūrėti varžybų. Prasitariau mamai, kad norėčiau čiuožti taip, kaip ir pusbrolis. Nuo to viskas ir prasidėjo. Ačiū mamytei už pastangas, rūpestį. Ji kasdien anksti keldavosi, veždavo mane į treniruotes. Esu jai labai dėkingas už tai.

REKLAMA
REKLAMA

Paauglystėje nusprendei karjeros aukštumų siekti Jungtinėse Amerikos valstijose, kur gyveni iki šiol. Kiek tau tada buvo metų ir kaip viskas atrodė tuo metu?

Pasiūlymą mokytis čiuožimo paslapčių Amerikoje man davė trenerė Lilija Vanagienė. Tuo metu ten buvo mergaitė, kuri ieškojo partnerio. Pasikalbėjau su šeima ir nusprendžiau skristi į Ameriką. Tada man buvo penkiolika. Teko pagyventi ir Čikagoje, ir Virdžinijoje, netoli Vašingtono. Dabar esu apsistojęs Detroite.

Puikiai pamenu, kad iš pradžių vienam gyventi už Atlanto buvo nejauku. Labai pasiilgdavau savo šeimos. Teko išgyventi didelę depresiją. Dažnai verkdavau, nes labai norėjau namo. Bet dabar pripratau – viskas yra gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalio mėnesį viešėsi Lietuvoje, kur sieksi, kad Tavo partnerei ant ledo Isabellai Tobias būtų suteikta Lietuvos pilietybė ir kad judu galėtumėte atstovauti mūsų šaliai tarptautinėse varžybose. Galbūt šiuo klausimu ketini susitikti su Lietuvos respublikos prezidente Dalia Grybauskaite?

Būtų smagu susitikti su Prezidente. Bet nemanau, kad tai pavyks.

Lietuva yra ta šalis, kurioje itin retai suteikiama pilietybė kitataučiams. Kodėl būtent Isabella turėtų sulaukti Prezidentės malonės?

Žinau, kad tai retai nutinka, tačiau manau, jog antras kartas nemeluos (Prezidentė prieš kelis metus nesuteikė pilietybės kitai Deivido partnerei – red.past.).

REKLAMA

Jei atvirai, pilietybės klausimas aktualus dėl to, kad mudu su Isabella galėsime atstovauti Lietuvai tik tuo atveju, jei abu būsime Lietuvos Respublikos piliečiai. Netrukus vyks žiemos olimpiada, apie kurią svajoju nuo vaikystės. Savo mamai esu pažadėjęs, kad ten nuvažiuosiu. Siekiu įgyvendinti savo svajonę.

Kai pirmą kartą Prezidentė nesuteikė pilietybės mano tuometinei partnerei, nusiminiau, bet nenuleidau rankų. Tiesa, tuo metu buvau sulaukęs viliojančių pasiūlymų iš kitų valstybių, tačiau niekada neišdaviau Lietuvos, nes esu patriotas. Noriu atstovauti savo gimtajai šaliai. Mano partnerei Isabellai taip pat labai patinka Lietuva. Trokštame vykti į olimpiadą ir nuoširdžiai tikime, kad pilietybės klausimas bus išspręstas palankiai.

REKLAMA

Teko girdėti, kad laisvalaikiu mėgsti didžėjauti, turi tinkamą aparatūrą. Kada atradai šią aistrą ir kokią muziką labiausiai mėgsti?

Čia jau senos naujienos (juokiasi). Dabar turiu kitą aistrą. Šią vasarą pradėjau važinėti kalnų dviračiu. Amerikoje daug gerų trasų, todėl stengiuosi kiekvieną savaitgalį jomis pavažinėti. Taip pat laisvalaikiu mėgstu su savo drauge paišdykauti ir chillinti.

Neseniai su savo mergina Madison Chock, kuri taip pat yra čiuožėja, atšventei 4 metų draugystės sukaktį. Kokia Jūsų sėkmingos draugystės paslaptis?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jokios paslapties nėra. Draugaujame ir tiek. Vienas kitam labai tinkame ir patinkame. Abu treniruojamės, užsiimame ta pačia veikla, todėl vienas kitą labai gerai suprantame. Madison mane ypač palaikė sunkiausiu gyvenimo laikotarpiu, kai balandžio 2 dieną netekau mamytės...

Madison Chock (nuotr. SCANPIX)Madison Chock (nuotr. SCANPIX)

Čiuožėjo ant ledo karjera ne itin ilga. Kada ketini „išeiti į pensiją“ ir ką ketini veikti vėliau?

Šie metai man buvo labai sunkūs. Nepaisant nieko, esu susikoncentravęs ties čiuožimu. Noriu padaryti viską, ką galiu geriausiai. Jeigu partnerei Isabellai bus suteikta Lietuvos pilietybė, manau, čiuošiu dar ilgai, gal net iki 2018 metų olimpiados.

O kai nuspręsiu karjerą baigti, imsiuosi visiškai kitokios veiklos. Gal būsiu laidų vedėjas Lietuvoje, o gal žurnalistas, o gal tiesiog verslininkas (juokiasi).

Visas interviu su D.Stagniūnu – naujausiame žurnalo „Mieste“ numeryje.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų