REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį, spalio 4 d., šalyje vyksta pirmasis Konstitucijos egzamino etapas. Išankstinės registracijos duomenimis, šiemet Konstitucijos egzaminą laikys apie 45 tūkst. gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

12 val. Lietuvos gyventojai kviečiami atvykti į miestų ir rajonų savivaldybes, kur galės atlikti egzamino užduotis. Tradiciškai egzaminas vyks ir Lietuvos mokyklose, laisvės atėmimo įstaigose. Egzaminą laikyti taip pat galima internetu naujienų portale DELFI. Be to, šiemet prie pilietinės akcijos prisijungė ir universitetai bei kolegijos: egzaminas laikomas penkiolikoje Lietuvos aukštųjų mokyklų. Valstybės tarnautojai žinias pasitikrinti kviečiami į Seimo rūmus.

REKLAMA

„Kviečiu nelikti abejingiems ir ryt ateiti sudalyvauti šioje gražioje akcijoje, kurią Teisingumo ministerija organizuoja jau šeštus metus. Tai puiki proga kiekvienam iš mūsų ne tik pasitikrinti turimas teisines žinias, bet ir dar kartą prisiminti savo teises ir pareigas bei pagrindines vertybes, kuriomis remiantis kuriame savo valstybę“, – sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Kaip ir praėjusiais metais, egzaminas rengiamas skirtingoms tikslinėms grupėms: 1–4, 5–7, 8–10 ir 11–12 klasių moksleiviams, teisę studijuojantiems ir teisinį išsilavinimą turintiems asmenims, likusiems piliečiams ir nuteistiesiems. Atsižvelgiant į tikslines grupes, egzamino dalyviams parengtos skirtingos užduotys: 1–4 klasių moksleiviai dalyvaus piešinių konkurse „Jubiliejinis Konstitucijos viršelis“, o likusiems dalyviams reikės atlikti 30 klausimų testą. Lietuvos gyventojų teisines žinias vertins komisija, kuriai pirmininkaus Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius. Geriausiai egzamino užduotis atlikę dalyviai pateks į kitą etapą, kuris vyks spalio 18 d.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucijos egzaminas jau tapo valstybinės reikšmės įvykiu: šiais metais egzaminą laikyti nusprendė beveik 44 tūkst. Lietuvos gyventojų. Džiugu, kad Konstitucijos egzamine aktyviai dalyvauja įvairaus amžiaus, išsilavinimo, socialinio statuso piliečiai. Manau, tai liudija mūsų šalies gyventojų patriotiškumą, domėjimąsi valstybės reikalais, teisinį ir pilietinį išprusimą“, – teigė viena iš Konstitucijos egzamino vertinimo komisijos narių, MRU Teisės fakulteto dekanė Rima Ažubalytė.

Pasibaigus abiems egzamino etapams, vertinimo komisija išrinks 28 nugalėtojus, kurie bus apdovanoti spalio 25 d. Prezidentūroje vyksiančioje iškilmingoje ceremonijoje. Prieš tai geriausiai užduotis atlikę egzamino dalyviai bus pakviesti dalyvauti susitikime su 1992 m. Lietuvos Respublikos Konstitucijos rengėjais Mykolo Romerio universitete. Nugalėtojų taip pat laukia Teisingumo ministerijos dovanos bei egzamino rėmėjų ir partnerių prizai.

Daugiau informacijos apie Konstitucijos egzaminą pateikiama interneto svetainėje http://www.tm.lt/tm/konstitucijosegzaminas/.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų