REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vėlų trečiadienio vakarą iš JAV su pasaulio galiūnų čempiono titulu į Lietuvą parskridęs 37 metų Žydrūnas Savickas tvirtino, kad amerikiečiams dviejų lietuvių triumfas turnyre buvo netikėtas. „Jie vietas buvo suplanavę visai kitaip“, – juokėsi iš Biržų kilęs stipriausias pasaulyje žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį Las Vegase vykusiose planetos pirmenybėse Ž. Savickas paskutinėje svorių sukėlimo ant piramidės rungtyje aplenkė kitą lietuvį 30 metų Vytautą Lalą ir su 49 taškais tapo nugalėtoju. Sidabro medalį iškovojęs V. Lalas surinko 44,5 taško, o trečią vietą užėmė islandas Hafjoras Bjornssonas su 42,5 taško.

REKLAMA

„Pernai šiek tiek pritrūko sėkmės, tai šįmet norėjosi laimėti ne vienu ir ne dviem taškais, o stipriai atsiplėšti, – Vilniaus oro uoste portalui Balsas.lt pasakojo Ž. Savickas.

– Du lietuviai nuo pat finalo pradžios išsiveržė į priekį. Kaip reagavo varžovai?

– Jie buvo sugniuždyti. Amerikiečiai namie tikėjosi visai kitokio rezultato. Amerikiečiai neužlipo ant prizininkų pakylos, nors iš anksto dalijosi prizines vietas. Sportas yra sportas. Šįkart startavome puikiai. Europos čempionate šįmet kartu su Vytautu taip pat laimėjome pirmas dvi vietas.

REKLAMA
REKLAMA

– V. Lalo puikus pasirodymas pirmoje finalo dalyje nustebino?

– Ne. Rungtys buvo taip sudėliotos, kad jam palankios buvo pradžioje, o man – pabaigoje. Kai jis tapo lyderiu, buvo labai smagu. Mums abiem daug svarbiau buvo žiūrėti, ką daro amerikiečiai Mike'as Jenkinsas, Brianas Show ir britas Terry Hollandsas.

– Kas nutiko amerikiečiams?

– Nieko. Tiesiog jie silpnesni. Tiksliau, jie liko tokie, kaip pernai, o mes žengėme žingsnį į priekį. T. Hollandsas patyrė bicepso traumą. Islandui trečią vietą prognozavo iš anksto. Kaip ir abiem lietuviams. Varžovai gal tikėjosi, kad mus aplenks. Jiems tai buvo netikėta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Varžybose pagerinote ir savo paties pasaulio rąsto kėlimo rekordą – 220 kg (buvo 217,5 kg – aut.p.). Ar tai planavote?

– Šįmet jau ketvirtą kartą gerinu pasaulio rekordą. Galbūt dėl to ir lengva – pripratau. Šįmet būtų gerai dar pora pasaulio rekordų pagerinti (juokiasi). Tiesa, 220 kg nebuvo riba – mėginsiu savaitgalį Vilniuje dar didinti svorį pasaulio rąsto kėlimo čempionate. Lengva nebus, aklimatizacija, bet pamėginsiu.

– Ar pati pergalė lengvai pasiekta?

– Man kovoti buvo labai lengva. Gana lengvai laimėjau. Daug sudėtingiau buvo kvalifikacijoje, kur buvau patekęs į stipriausią grupę ir kiekviena mažiausia klaida galėjo kainuoti bilietą į finalą. Pačios rungtys sunkios,bet sunkiausia buvo ištverti karštį. Paskutinę dieną buvo 38 laipsniai šilumos, kai kurie galiūnai net alpo.

REKLAMA

– Šis pasaulio čempiono titulas – trečias karjeroje. Planuojate jį ginti kitąmet?

– Čempionui lyg ir privalu ginti. Dar metai prieš akis.

– Lietuvoje pradėta kalbėti, kad jau baigiate karjerą. Kiek čia tiesos?

– Kol kas dar neplanuoju baigti. Kažkas panorėjo paspartinti šį procesą (juokiasi). Manau, kad būtų per anksti baigti. Ar manęs nesupykino ši žinia? Esu tikrai geros nuotaikos, po pergalės, tikrai nepykstu.

– Demonstruojate puikią sportinę formą. Kaip pavyksta?

– Šįmet pasiekiau tikrai optimalią sportinę formą. Dalyvavau visose varžybose. Truputį bijojau, ar išlaikysiu tą gerą formą iki pasaulio čempionato, nes Europos čempionate birželį gerai pasirodžiau ir Čempionų lygoje liepą kiekvieną savaitę teko varžytis. Laiko pasiruošimui nebuvo daug.

REKLAMA

– V. Lalas tampa pavojingu varžovu. Nerimas nekyla?

– V. Lalas progresuoja nuosekliai ir tai bus ilgalaikis rezultatas. Lietuvos čempionate iš 7 rungčių laimėjau 6 prieš jį, tai jaučiuosi saugiai.

– Šį savaitgalį, spalio 6–7 dienomis, dalyvausite pasaulio galiūnų Čempionų lygos pusfinalyje ir planetos rąsto kėlimo čempionate Vilniuje. Ar užteks jėgų ir nesukliudys kokios traumos?

– Traumų visada yra. Vykau į JAV traumuotas. Koja buvo patempta, tačiau nebuvo laiko diagnozei. Kiekvienoje rungtyje kovojau atsargiai, reikėjo saugoti save, kad galėčiau dar šį savaitgalį startuoti. Tiesa, keliant rąstą dar riešą traumavau, bet nieko rimto.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Galiūnas Ž. Savickas: karjeros dar neketinu baigti

Ž. Savickas trečią kartą laimėjo pasaulio galiūnų čempionatą, V. Lalas – antras

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų