REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuolaikinė visuomenė - itin įsibaiminusi. Specialistai pažymi, kad pastaruoju metu vis daugiau moterų patiria dar vieną - pasimatymų baimę, rašo "Sydney Morning Herald".

REKLAMA
REKLAMA

Psichologai sutuoktinių pora Ryanas ir Jessica Cassady, išleidę knygą "Nustok jaudintis, ar kada nors jį dar pamatysi" šią baimę pavadino Modernios moters pasimatymų nerimo sutrikimu (Modern Female Dating Anxiety (MFDA).

REKLAMA

undefined undefined

Anot jų, šios "ligos" simptomai labai panašūs į bet kokios kitos fobijos simptomus. Prakaituojantys delnai, padažnėjęs pulsas ir neadekvatus elgesys - tai tik keletas problemų, ištinkančių šios  baimės kamuojamus žmones. Pasimatymų fobiją turinti moteris kiekvieną kartą prieš susitikimą su vyriškiu jaučia baimę, ją nuolat kamuoja abejonės, ar ji tikrai jam patinka.

Knygos autoriai tvirtina, kad būtent šiuolaikinės komunikacinės technologijos "kaltos" dėl to, kad pasimatymai dažnai moteriai tapo nemaloniu, baimę keliančiu procesu. Dabar jau tapo įprasta greitai užmegzti pažintis, greitai sulaukti atgalinio ryšio, komunikacija tapo kur kas spartesnė. Žmonės tapo "greito bendravimo įkaitais". Jeigu vaikinas neatsako merginai į telefoninę žinutę per keletą valandų ar iki vakaro neparašo elektroninio laiškelio, ji ima galvoti, kad pasimatymas buvo nesėkmingas.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, modernios komunikacijos technologijos sukuria intymumo iliuziją, nors iš tiesų realus ryšys nebuvo sukurtas. Situaciją apsunkina ir tai, kad po 1960-ųjų seksualinės revoliucijos buvo atsisakyta tradicinių "merginimo kodų". Viskas dabar vyksta pernelyg greitai, priešokiais.

Psichologai teigia, kad šios fobijos atsikratyti padėtų grįžimas prie tradicinių pasimatymų formų, kurios, jų nuomone, žmogaus psichikai yra kur kas priimtinesnės. Pasimatymų baimę patiriančioms moterims taip pat rekomenduojama pabandyti atrasti savyje moteriškumo paslaptį, pasikliauti įgimtu gebėjimu žavėti bei prisiminti amžių patikrintą pasimatymų praktiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pabaigoje pateikiame keletą simptomų, rodančių, kad jums būdinga pasimatymų fobija:

Prieš pasimatymą jaučiate baimę ir įtampą.

Nuolat galvojate, kokį įspūdį jam padarėte.

Jaučiate, kad vyras, su kuriuo pasimatyme buvote vieną ar du kartus, jums yra labai artimas, nors jį menkai tepažįstate.

Susiruošus į pasimatymą padažnėja pulsas, pradeda prakaituoti delnai.

Jaudinatės, kad niekuomet nesutiksite "To vienintelio".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų