REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos finansų ministras Janis Sturnaras (Yannis Stournaras) trečiadienį sakė, kad šalies vyriausybės derybos su kreditoriais dėl 11,5 mlrd. eurų taupymo priemonių paketo eina teisinga linkme.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu trečiadienį ryte anoniminiai šaltiniai vyriausybėje sakė, kad derybos vis dar nesėkmingos, nes kreditoriai nėra tikri dėl vyriausybės siūlymų.

REKLAMA

„Derybos su „trejetu“ eina teisinga linkme. Vis dar yra didžiulė spraga, bet mes stengiamės pasiekti kompromisą ir užbaigti sandorį“, - po susitikimo su premjeru Antoniu Samaru (Antonis Samaras) sakė ministras J. Sturnaras.

Šaltinių teigimu, Atėnų derybas su "trejetu" sunkina nesutarimai pačioje kreditorių stovykloje. Briuselis pasirengęs skirti Graikijai laiko tolesniems pertvarkymams ir ekonomikos atkūrimui, o Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pasisako už tolesnę restruktūrizaciją ir Graikijos skolos mažinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu šalys nesusitars iki spalio 8 dienos, Graikija gali negauti eilinės finansinės paramos išmokos - per 30 mlrd. eurų - ir paskelbti bankrotą.

Nuo 2010 m. gegužės Europos Sąjunga, Europos centrinis bankas ir TVF skyrė Graikijai jau per 240 mlrd. eurų. Šalies ekonomika penktus metus iš eilės grimzta recesijoje. 2013 metais prognozuojamas tolesnis šalies ekonomikos traukimasis - 3-4 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų