REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Situacija, susidariusi dėl kepenų persodinimo operacijos, kai buvo pažeista pacientų eilės tvarka ir esą laiku neatliktas virusologinis tyrimas, svarstyta Seimo Sveikatos reikalų komitete.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak komiteto pirmininko Antano Matulo, tai buvo atsitiktinis atvejis, tad bausti operaciją atlikusius specialistus būtų nekorektiška. Bet komitetas priėmė kai kuriuos sprendimus, kurie ateityje panašių situacijų esą padėtų išvengti.

REKLAMA

„Reikėtų iškelti Transplantacijos biurą į kitas patalpas, nes jų buvimas Santariškių klinikose suponuoja įtarimus, kad lyg ir proteguojamas Vilniaus transplantacijos centras. Bet svarbesnė priežastis yra kita – tas donorystės centras, esantis eiliniame Santariškių skyriuje, yra neprieinamas visuomenei.

Sveikatos ministerija, viceministrė jau pasakė, kad patalpos beveik surastos. Virusologijos laboratorija turėtų būti ne viena, bet dvi. Tai patobulinus tvarką, įvedus pokalbio įrašymą, manau, visuomenė bus patenkinta.

Manau, Transplantacijos biuro komisijos išvados yra tiksliausios, nors joms prieštarauja Kaunas  ir pritaria Vilnius. Mes priėmėm sprendimą vis dėlto nelaužyt rankų ir nekapot galvų tų žymių žmonių, kurie gali atlikti transplantacijas, gelbėt žmones“, – sakė A. Matulas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų