REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę „Fortum“ ir „Nissan“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl greitųjų elektrinių automobilių įkrovimo stočių diegimo. Šio susitarimo tikslas - sukurti greitą elektra varomų transporto priemonių įkrovimo infrastruktūrą, kuri būtų perspektyvi alternatyva visiems tokių automobilių vairuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Skandinavijos šalyse, strateginėse susisiekimo vietose ir prie svarbiausių magistralių taškų „Fortum“ ir „Nissan“ ketina įrengti 50 greitųjų elektrinių automobilių įkrovimo stočių. Tai didžiausias tokio pobūdžio projektas Šiaurės šalyse. Vienas iš svarbiausių šio bendradarbiavimo tikslų, tai kad elektromobilių vairuotojai sklandžiai galėtų nukeliauti iš Kopenhagos į Stokholmą ir iš Oslo į Helsinkį.

REKLAMA

Greitasis elektromobilio įkrovimas (nuotr. Gamintojo)Greitasis elektromobilio įkrovimas (nuotr. Gamintojo)

Šiame projekte „Fortum“ bus atsakinga už sistemos sprendimus, jų diegimą ir greitų elektros įkrovimų stočių funkcionavimą. Elektra varomų transporto priemonių vystymo ir elektros įkrovimo infrastruktūros plėtros projektuose „Fortum“ turi daugiau kaip dešimties metų patirtį.

Pasak „Fortum“ projekto „Charge&Drive“ vadovo Johan Ander, bendradarbiavimas su „Nissan“ - tai svarbus žingsnis elektromobilių istorijoje. „Charge&Drive“ sistema supaprastins ir pagreitins elektromobilių įkrovimo procesą,“ - kalbėjo Johanas Anderis.

REKLAMA
REKLAMA

Elektros įkrovimo infrastruktūros plėtra yra vienas iš svarbiausių veiksnių, kurie didina vartotojų susidomėjimą elektra varomomis transporto priemonėmis. „Nissan“ ir „Fortum“ Šiaurės šalyse sukūrę šį „žaliąjį koridorių“, gerokai paskatins vairuotojų susidomėjimą elektromobiliais.

Kaip teigia „Nissan“ Šiaurės Europos generalinis direktorius Jacekas Gorskis, elektros revoliucija jau prasidėjo. „Vienintelis klausimas, kaip greitai ši revoliucija plis. Tikime, kad glaudus bendradarbiavimas tarp transporto priemonių ir elektros energijos gamintojų labai paspartins šį procesą. „Nissan“ siekia tapti pasauliniu elektra varomų transporto priemonių lyderiu. Kompanijos strategija orientuota ne tik į produktus, bet ir į ilgalaikius sprendimus,“ - pažymi Jacek Gorski.

„Nissan Leaf“ ar kiti CHAdeMO reikalavimus atitinkantys elektromobiliai 80% bateriją elektra pakraus vos per 20 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų