REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 5-8 dienomis Vilniuje vyks pirmoji tarptautinė jaunųjų lyderių akademija „Demokratijos stiprinimas Rytų Europos šalyse“. Jaunieji politologai, nevyriausybinių organizacijų vadovai ir kovotojai už demokratines idėjas iš daugiau nei 10-ies Rytų Europos ir Azijos šalių (Armėnijos, Azerbaidžiano, Baltarusijos, Gruzijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Moldovos, Mongolijos, Taivano ir Ukrainos) kartu su Lietuvos politikais bei diplomatais diskutuos apie visuotinai pripažintų vertybių - pagarbos žmogaus teisėms, demokratijai, lygybei, įstatymo viršenybei, solidarumui ir teisingumui puoselėjimą ne tik Rytų Europos ir Azijos šalyse, bet ir visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekiant Lietuvos pirmininkavimo Demokratijų bendrijoms 2009 – 2011 metais metu iškeltų tikslų įgyvendinimo ir tęstinumo, į akademiją buvo pakviesti svečiai ir iš šiuo metu pirmininkaujančios Mongolijos. Globalų atspalvį akademijai suteiks ir garbūs svečiai iš Taivano, - teigia asociacijos Young Leaders Forum pirmininkė ir akademijos organizatorė Viktorija Bražiūnaitė.

REKLAMA

Pirmos tarptautinės akademijos sesijos metu bus aptariami lyderystės, retorikos ir derybų meno teoriniai ir praktiniai aspektai. Antroje akademijos sesijoje, dalyviai tarpusavyje dalinsis patirtimi, kaip jų šalyse praktiškai yra stiprinama demokratija ir skatinamas jaunimo pilietiškumas. Paskutinėje sesijoje bus dalinamasi idėjomis, kaip skatinti jaunimo dalyvavimą ir stiprinti demokratinių vertybių sistemą jaunimo tarpe Rytų Europos ir kitose pasaulio šalyse. Galiausiai, akademijos dalyviai paruoš veiksmų planą, kaip šalia vyriausybinio ir parlamentinio lygmenų, aktyvinti jaunimo dimensiją Demokratijų bendrijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės akademijos metu jaunimas semsis patirties apie derybų meną, įtakos darymą, lobizmą tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu iš tokių patyrusių savo srities žinovų kaip Emanuelio Zingerio, Kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signataro, Lietuvos Respublikos Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininko, Seimo nario ir buvusio diplomato Egidijaus Vareikio, Lietuvos užsienio reikalų viceministrės Astos Skaisgirytės-Liauškienės, „International Center for Human Development“ vadovo Tevan Poghosyan, Valstybinio Chengchi universiteto Taivane profesoriaus Kwei-Bo Huang, Europos humanitarinio universiteto plėtros ir komunikacijų prorektorius Dariaus Udrio ir kitų garbių dalyvių bei svečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad prie mūsų projekto prisijungė ir unikalios jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ dalyviai. Spalio 5 d. (penktadienį) 19:00 valandą yra numatomas Jaunųjų lyderių kontaktų užmezgimo vakaras. Vakaro svečias – Lietuvos Respublikos užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius. Tikimės ir kitų garbingų svečių,“ – džiugiai pranešė V. Bražiūnaitė.

Jaunųjų lyderių forumas (angl. Young Leaders Forum) buvo įkurtas 2010 metais, renginio „Demokratijų dienos“ Vilniuje metu, Lietuvai pirmininkaujant Demokratijų bendrijai. Tuomet virš 50 jaunųjų lyderių iš įvairių pasaulio šalių pasirašė Vilniaus deklaraciją, steigiančią Demokratijų bendrijų jaunimo dimensiją - Jaunųjų lyderių forumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų