REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento postą kandidatuojantis dukart olimpinis, dukart pasaulio ir Europos čempionas 40 metų Virgilijus Alekna antradienį Vilniuje pristatė savo olimpinės veiklos viziją.

REKLAMA
REKLAMA

„Sporte esu apie 30 metų. Pasiekiau olimpinių aukštumų ir sukaupiau tiek sportinės, tiek vadybinės patirties. Todėl į LTOK prezidento postą tikrai galiu kandidatuoti, – kalbėjo V. Alekna. – Sportas didina šalies prestižą tarptautinėje visuomenėje, auklėja jaunimą. Pagrindiniai iššūkiai – didinti sporto svarbą, gerinti įvaizdį, gerinti sąlygas sportininkams, skatinti sveiką gyvenseną.“

REKLAMA

Kaip pagrindines problemas kandidatas į LTOK prezidento postą įvardijo susikalbėjimo tarp LTOK ir sporto federacijų bei valstybės institucijų trūkumą. „To neturėtų būti. Susiskaldymą didina neaiškus LTOK komiteto ir federacijų finansavimo modelis“, – teigė jis.

Prioritetiniais uždaviniais sportininko karjerą neseniai baigęs disko metikas laiko profesionalios komandos suformavimą, vienybę ir dialogą, abipusę partnerystę, skaidrumą ir pasitikėjimą. „Man skaidrumas – svarbiausias. Manau, kad iki šiol jo nebuvo“, – tvirtino V. Alekna.

REKLAMA
REKLAMA

Jis patikino, kad jam tapus LTOK prezidentu, LTOK finansavimo modelyje bus daugiau skaidrumo, bus pritraukiami nauji rėmėjai ir socialiniai partneriai. Žadamas biudžetas – daugiau nei 30 mln. litų ir skaidrus jo paskirstymas.

„Vienas be komandos negalėsiu įgyvendinti visų darbų. Pirmieji mano žingsniai būtų – nieko negriauti ir nedaryti jokių revoliucijų. Nauja komanda bus sudaryta ir iš esamų direktorato narių. Spręsime problemas kartu, diskutuosime ir atvirai kalbėsime apie poreikius bei lūkesčius“, – pasakojo kandidatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Alekna taip pat atskleidė, kas sudarys jo komandą: „Vienas iš viceprezidentų bus Arvydas Sabonis. Savo komandoje norėčiau matyti ir Dainą Gudzinevičiūtę, jei ji sutiks. Yra dar keli kandidatai į dar vieną viceprezidento postą. Tai visuomeninės pareigos, todėl noriu, kad būtų kuo didesnis atsidavimas tam darbui.“

Į LTOK prezidento kėdę taip pat pretenduoja Sidnėjaus olimpinė čempionė šaulė 46 metų Daina Gudzinevičiūtė. Ar V. Alekna sutiktų prisidėti prie D. Gudzinevičiūtės komandos, jei ši laimėtų rinkimus? „Jei gaučiau tokį pasiūlymą, jį svarstyčiau“, – teigė jis.

LTOK prezidento rinkimai vyks spalio 12 dieną. Naujasis LTOK vadovas šiose pareigose pakeis nuo pat Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šias pareigas užėmusį Artūrą Poviliūną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų