REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už prokuroro Justo Lauciaus įžeidimą Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo 60 MGL dydžio – 7800 litų – bauda nuteista terorizmu kaltinama Eglė Kusaitė apskundė šį teismo sprendimą. Antradienį Vilniaus apygardos teismas E. Kusaitės skundą turėjo pradėti nagrinėti iš esmės, tačiau nuteistajai pareiškus nušalinimą teisėjų kolegijos pirmininkui ir teismo posėdžio sekretorei, posėdis atidėtas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio popietę teisme E. Kusaitė pasirodė su visa savo palyda. Ją lydėjo teta Irena Jeleniauskaitė, motina Virginija Kusienė, kiti visuomenės veikėjai.

REKLAMA

Prasidėjus teismo posėdžiui, klaipėdietė pareiškė nušalinimą teismo posėdžio sekretorei, nes ši jai neleidusi sėdėti kartu su savo gynėju advokatu. E. Kusaitė taip pat pareiškė nepasitikinti teisėjų kolegijai pirmininkaujančiu teisėju Pavelu Frolovu, kadangi jis kitoje byloje šių metų birželio 28 dienos nutartimi paliko galioti Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo teisėjos Aušros Valinskienės 2012 m. balandžio 10 dienos nuosprendį, kuriuo E. Kusaitė pripažinta kalta pagal Baudžiamojo kodekso 290 straipsnį ir nuteista 10 minimalaus gyvenimo lygio dydžio bauda (1 tūkst. 300 litų).

REKLAMA
REKLAMA

Ar teismas tenkins šiuos E. Kusaitės prašymus, paaiškės spalio 4-ąją.

ELTA primena, kad vasario 20-ąją Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas E. Kusaitę pripažino kalta dėl prokuroro įžeidimo bei grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą ir skyrė jai 60 MGL dydžio – 7800 litų – baudą.

E. Kusaitė nuteista už tai, kad praėjusių metų vasario 18 dieną iš savo mobiliojo ryšio telefono į ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje atliekančio Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro J. Lauciaus tarnybinį mobiliojo ryšio telefoną išsiuntė grasinamojo ir įžeidžiamojo pobūdžio SMS žinutę su prokuroro autoritetą, garbę ir orumą žeminančiais žodžiais ir tokiu būdu įžeidė valstybės tarnautoją dėl jo atliekamos veiklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat nuteista už tai, kad siųsdama SMS žinutę su žodžiais „anksčiau ar vėliau tu dvėsi, aš atsakau“, „tu dar painkši, pamatysi! Seni pažįstami tavęs nepaliks“ pagrasino nužudyti ar sunkiai sutrikdyti prokuroro sveikatą.

E. Kusaitė savo kaltės nepripažino. Teismo posėdyje ji aiškino, kad jokios žinutės prokurorui nesiuntė, kad tai galėjo būti Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnų provokacija.

Tąsyk teismas nepatikėjo kaltinamosios E. Kusaitės aiškinimais apie tai, kad SMS žinutės J. Lauciui ji nerašė, kad tai galėjo padaryti pats prokuroras J. Laucius arba VSD pareigūnai, todėl juos atmetė. Šie kaltinamosios teiginiai yra visiškai paneigti nukentėjusiojo paaiškinimais, ekspertų išvadomis, UAB „Tele 2“ pažyma.

REKLAMA

Byloje nėra jokių duomenų, kad tą dieną žinutes į prokuroro telefoną būtų siuntęs pats J. Laucius ar VSD pareigūnai. Specialisto išvada nustatyta, kad E. Kusaitei priklausanti „Pildyk“ SIM kortelė nėra suklastota. UAB „Tele 2“ šios SIM kortelės dublikato niekam neišdavė.

Teismas pasisakė, kad nuteistajai turi būti paskirta bausmė, nesusijusi su laisvės atėmimu, nes ji teisiama pirmą sykį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų