REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienio vakarą LRT didžiojoje studijoje įvyko ilgai lauktas dainininko ir muzikos prodiuserio Lino Adomaičio koncertas, skirtas jo 15 metų scenoje jubiliejui paminėti.

Antradienio vakarą LRT didžiojoje studijoje įvyko ilgai lauktas dainininko ir muzikos prodiuserio Lino Adomaičio koncertas, skirtas jo 15 metų scenoje jubiliejui paminėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šia džiugia proga pasveikinti atlikėjo sugūžėjo visas būrys jo bičiulių ir kolegų: Giedrė iš „Empti“, reperis Pushaz iš „G&G“, Lietuvos čempionai – breiko grupė „Banzai“, Kauno valstybinio muzikinio teatro šokėjai, Sasha Song, Donatas Montvydas, maestro Stasys Povilaitis, Monika Linkytė, „Saulės kliošas“, Saulius Urbonavičius – Samas ir kiti.

REKLAMA

„Paskutiniu metu, ne paslaptis – duoduosi po pasaulį, keičiuosi, atrandu kažką švento, kartais prarandu kažką brangaus, sutinku naujų draugų, nepamirštu senųjų, todėl šiame koncerte noriu įprasminti keliones per visus savo muzikinius laikmečius nuo „L+“ iki šiandien, noriu išreikšti pagarbą visiems žmonėms, su kuriais teko garbė groti, jausti, juoktis, mylėti“ , – pasakojo Linas.

„Noriu padėkoti susirinkusiems, ir Simonai už Atlanto linkėjimai“, – į sceną užlipęs kalbėjo atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiuojuosi, kad galiu stovėti su juo vienoje scenoje“ , – po kartu atliktos legendinės dainos „Mama“ Linui apsikabinęs pasakė dainininkas Sasha Song.

„Kas išbūna scenoje daugiau kaip dešimt metų, tas lieka joje ilgam, to tau ir palinkėsiu“ , – kaip visada geros nuotaikos į sceną užlipęs linkėjo dainininkas Stasys Povilaitis.

Po koncerto į sceną sugūžėjo visas būrys draugų, artimųjų bei gerbėjų, kurie apipylė L. Adomaitį gėlėmis. „Tiek daug gėlių, kad jaučiuosi kaip per savo gimtadienį“ , – juokavo jis ir dar kartą padėkojo jį palaikiusiems ir į koncertą susirinkusiems svečiams, kurie kiekvieną jo dainą palydėdavo gausiais plojimais ir šūksniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgas muzikinis kelias

Lino Adomaičio kopimas į populiarumo viršūnę prasidėjo 1995 metais, kai debiutavo jo įkurtas mišrus kvartetas „L+“. Nuo septyniolikos metų amžiaus muziką kūręs ir prodiusavęs Linas nusprendė, jog ir jam pačiam laikas paimti į rankas mikrofoną. Švelnus R&B stiliaus dainavimas grupei greitai pelnė žiūrovų ir kritikų simpatijas.

1997 metais „L+“ laimėjo prestižinį Lietuvos popmuzikos apdovanojimą „Bravo“, skirtą „Metų debiutui“.

„Mes rizikavome, nes Lietuvos publikai R&B stilius tuo metu nebuvo taip gerai žinomas. Tačiau klausytojai mus pamėgo“, – prisimena Linas.

REKLAMA

Grupė „L+“ išleido keturis sėkmingus albumus, bendradarbiavo su daugeliu populiarių Lietuvos atlikėjų, surengė apie 500 koncertų ir įrašė keletą dainų su Lietuvos Radijo orkestru. Tačiau 2000 metais kvarteto nariai nusprendė pasukti savais keliais.

„Šiuo metu „L+“ prisimenu, kaip gerą ir sėkmingą mūsų gyvenimo etapą“, – sako Linas, kurio didžiausias to laikmečio įkvėpėjas – amerikiečių dainininkas Stevie Wonder. Iširus „L+“, Linas užsidarė įrašų studijoje, kūrė dainas jau savo soliniam albumui, kurį išleidęs nusprendė suburti kitą komandą.

REKLAMA

2001–2002 metais įkūręs SOUL, R&B, FUNK muzikos projektą „UAB Music“, jis taip pat pradėjo vesti autorinę R&B muzikos laidą „Kaifas“, dabar jau nebeveikiančioje radijo stotyje „Laba's FM“.

Dainininkas buvo pakviestas pagrindinėms rolėms atlikti tokiuose miuzikluose – roko operose, kaip „Žuviaganys“, „Jūratė ir Kastytis“, dalyvavo daugelyje tarptautinių muzikos festivalių – „Kaunas Jazz 2001“ (Lietuva), „Vitebsk – 2002“ (Baltarusija), „Golden Skif – 2002“ (Ukraina), „International Festival Of Maltese Song–2002“ (Malta), „Praha Universe Talents 2003“ (Čekija) ir kitus. Iš šių kelionių Linas grįžo netuščiomis rankomis – dainininkas laimėjo daugelio festivalių prizus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje „Voice of Asia 2003“ (Kazachstanas) Linui teko apdovanojimai už geriausią dainos aranžuotę ir muzikos prodiusavimą. Tais pačiais metais jo trofėjų kolekciją papildė dainininkų konkurso „Dzintara Zvaigzne Jūrmala–2003“ (Latvija) I–oji vieta.

2004–tųjų sausį Linas gerbėjams pateikė dar vieną siurprizą – puikų duetą su Simona Jakubėnaite. Atlikėjai įrašė ir pateikė Eurovizijos nacionalinei atrankai melodingą dainą „What's Happened To Your Love?“. Vasario mėnesį duetas laimėjo teisę atstovauti Lietuvą Eurovizijos konkurse, kuris tų metų gegužę vyko Stambule. Po šio reikšmingo judviejų, muzikinės karjeros įvykio, Linas ir Simona daug koncertavo Lietuvoje ir už jos ribų. Koncertai buvo surengti Maltoje, Graikijoje, Kipre, Latvijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Gruzijoje.

REKLAMA

2005 metais duetas išleido debiutinį albumą „I Love U“, kuriame bendri kūriniai su Eurovizijos nugalėtoja Ruslana, Kauno Žalgirio legionieriumi Tanoka Beard ir ragga muzikos atlikėju Hokshila.

Tais pat metais Linas suaktyvino grupės „UAB Music“ veiklą. Grupė įrašė albumą „Inspirited by Stevie Wonder“, dalyvavo tarptautiniuose džiazo festivaliuose. Tais pat metais Linas sukūrė ir įrašė oficialų Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos himną, kuriame pagrindines partijas įdainavo pats Linas, o taip pat Kauno valstybinis choras ir „Žalgirio“ komandos kapitonas Tanoka Beard.

REKLAMA

2006 metais Linas ir Simona laimėjo kelis apdovanojimus festivalyje „The Canary Islands International Song Contest 2006“. Titulai duetui atiteko už geriausią dainos aranžuotę, romantinės dainos atlikimą bei geriausią festivalio dainą „At Full Sail“.

2007 metais Linas kartu su Hokšila įkūrė projektą Backpackers, įrašė ir išleido instrumentinės muzikos albumą smuikui ir gitarai „If there was no war“.

2007 metais Linas išleido paskutinį dueto albumą „Linas and Simona presents UAB Music Live“. Duetas pasuko skirtingais keliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2008 metais Linas irašė pirmąjį solinį albumą „Window of my soul“.

Per visą atlikėjo, kompozitoriaus bei muzikos prodiuserio kelią Linas Adomaitis bendradarbiavo su tokiomis Lietuvos ir užsienio grupėmis bei asmenybėmis, kaip šviesaus atminimo Janina Miščiukaitė, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, Kauno valstybinis choras, Eurovizijos nugalėtoja Ruslana, maestro Stasys Povilaitis, Merūnas Vitulskis, Saulius Urbonavičius Samas, Arina, Rosita Čivilytė, Česlovas Gabalis, „Saulės kliošas“, Neda Malūnavičiūtė, Aistė Smilgevičiūtė, Violeta Tarasovienė, Vaida Genytė, Vaidas Baumila, Giedrė Kilčiauskienė iš „Empti“, Sasha Song, Donatas Montvydas, Pushaz iš „G&G Sindikato“, „Pieno lazeriai“, „Sel“, Lino broils Mario Basanov, Tanoka Beard, B–Simp ir daugeliu kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų