REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aviacijos kompanija „American Airlines“ pirmadienį pristabdė aštuonių orlaivių skrydžius, kad patikrintų, kiek patikimai juose įtvirtintos keleivių sėdynės.

REKLAMA
REKLAMA

„American Airlines“ patikrins aštuonis „Boeing 757“ orlaivius. Sprendimas buvo priimtas po to, kai sulūžo dviejų „Boeing 757“ lėktuvų keleivių krėslai. Pirmasis incidentas užfiksuotas rugsėjo 29 dieną skrydžio iš Bostono į Majamį metu, o antrasis - spalio 1 dieną, per skrydį iš Niujorko į Majamį. Abiem atvejais orlaiviams teko leistis avariniu būdu. Per incidentus niekas nenukentėjo.

REKLAMA

„American Airlines“ atstovas pareiškė, kad, pirminiais duomenimis, krėslai buvo nepakankamai įtvirtinti į grindis. Už krėslų įrengimą orlaiviuose buvo atsakingos kelios kompanijos, su kuriomis „American Airlines“ buvo sudariusi sutartis dėl techninio aptarnavimo.

Incidentą tiria ir JAV federalinė aviacijos administracija (FAA).

„American Airlines“ savininkas, transporto bendrovė AMR, pripažinta bankrutavusia. 2011 m. lapkritį kompanija kreipėsi į teismą su prašymu dėl kreditorių apsaugos. 2012 m. rugsėjį „American Airlines“ perspėjo 11 tūkst. darbuotojų apie galimus atleidimus. Pastaruosius mėnesius kompanija taip pat sumažino išlaidas lėktuvų parko techniniam aptarnavimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų