REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ arenoje pradėti moderniausio Lietuvoje „Impuls“ sporto ir sveikatingumo klubo rangos darbai. Planuojama, kad investicijos į šį klubą sieks apie 3,7 mln. litų bei ateityje bus sukurta apie 20 darbo vietų. Naujasis „Impuls Plius“ duris lankytojams turėtų atverti dar šiemet. Jis pasižymės erdviausiomis šalyje treniruočių patalpomis bei moderniausia įranga, kuri bendrovei atsieis apie 1,2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Per šešerius veiklos Kaune metus įsitikinome, kad Laikinosios sostinės gyventojai itin dėmesingi sportui, grožiui, gerai savijautai ir poreikis tokioms paslaugoms nuolatos auga. 2006-aisiais Kaune įrengtas pirmasis „Impuls“ klubas yra vienas populiariausių ne tik mieste, bet ir Lietuvoje. Todėl Kauno gyventojams siekiame sudaryti dar daugiau galimybių gauti profesionalių, aukščiausios kokybės sporto ir sveikatingumo paslaugų“, ‒ teigia Vidmantas Šiugdžinis, sporto ir sveikatingumo klubų „Impuls“ vadovas.

REKLAMA

Naujojo sveikatingumo ir sporto klubo „Impuls Plius“ rangos darbus „Žalgirio“ arenoje vykdo Kauno bendrovė „Promneta“. Kad darbai būtų atlikti greitai ir kokybiškai, čia vienu metu vidutiniškai dirbs nuo 50 iki 100 darbininkų. Įrengiant sporto klubą bus nutiesta apie 2 kilometrus elektros kabelių, sumontuota daugiau kaip 400 kvadratinių metrų stiklo pertvarų, paklota apie 1,5 tūkst. kvadratinių metrų specialios sportinės grindų dangos, įrengta apie 700 šviestuvų. Kaip ir pačią areną, joje veiksiantį sporto ir sveikatingumo klubą „Impuls Plius“ projektavo architekto Eugenijaus Miliūno studija.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėtame įrengti „Impuls Plius“ klube vienu metu galės sportuoti daugiau kaip 300 lankytojų, kuriuos aptarnaus apie 20 profesionalių bei patyrusių darbuotojų. Sveikatingumo ir sporto klubui išskirtinumo suteiks ne tik moderniausia sporto įranga bei jo dydis – jame bus įrengtos itin erdvios 5 sporto salės, bet ir unikali aplinka ‒ Nemuno sala, kurioje įsikūrusi „Žalgirio“ arena.

„Sprendimas „Žalgirio“ arenoje įkurdinti vieną didžiausių ir pažangiausių sporto klubų puikiai atitinka mūsų misiją – aktyviai vystyti ir tobulinti Lietuvos kultūrinę bei sporto aplinką. Esame tikri, kad arena ir joje veikiantis išskirtinis sporto klubas puikiai papildys vienas kitą, tad nekantriai laukiame „Impuls Plius“ atidarymo“, ‒ tikina Angelė Dementavičiūtė, bendrovės „Kauno arena“ direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak naujo klubo erdvę projektavusio architekto Aurimo Ramanausko, interjeras harmoningai įsilies į „Žalgirio arenos“ aplinką. „Norėjome, kad pagrindinis akcentas būtų ne atsitiktinės detalės ar ryškios spalvos, bet patys sporto įrenginiai ir klube sportuojantys žmonės. Be to, didelę interjero dalį jau sudaro pro fasado vitrinas atsiveriančios miesto panoramos. Svarbiausia, kad viduje žmonėms būtų erdvu ir patogu“, ‒ sakė architektas.

„Impuls“ yra didžiausias sveikatingumo ir sporto klubų tinklas Lietuvoje. Šiuo metu jį sudaro 8 klubai, iš kurių 5 – Vilniuje. Vienas iš jų, „Impuls Plius“, yra didžiausias sporto klubas Baltijos šalyse. Dar trys „Impuls“ sveikatingumo ir sporto klubai įsikūrę Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Kauno Nemuno saloje pastatyta „Žalgirio“ arena yra didžiausia ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Sporto renginių metu arena gali talpinti iki 15 688 žiūrovų, koncertų – iki 17 500, cirko ‒ iki 15 400 žiūrovų.  2011 m. gruodį „Žalgirio“ arena pripažinta metų sporto infrastruktūros objektu sporto vadybos apdovanojimuose „Penki Olimpiniai žiedai".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų