REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gajus stereotipas, kad prie vairo visos moterys tampa... blondinėmis – proteliu nepasižyminčiomis naiviomis vištelėmis. O jei automobilis dar ir sugenda, be vyrų pagalbos – nė žingsnio. O tada vyrai, pasijutę padėties šeimininkais, mielaširdingai ištiesia pagalbos ranką. Norėdamos įsitikinti, ar vyrai iš tiesų paslaugūs, kai kelyje moteris ištinka bėda, dvi „Tauragės kurjerio“ korespondentės surengė eksperimentą.

REKLAMA
REKLAMA

Gerokai po pietų, 14.30 val., jos jau buvo kelio Tauragė–Kryžkalnis 15-ajame kilometre. Sustojusios kelio pakraštyje, merginos atidarė variklio dangtį ir ėmė stabdyti pakeleivingas mašinas. Eksperimente „dalyvavęs“ automobilis jokių gedimų neturėjo, tik borto kompiuteryje mirksėjo oranžinis rakto ženklas, informuojantis, kad greitai reikės keisti tepalus. Per 10 minučių  prie jų nestabtelėjo nė vienas žmogus. Merginos suprato, kad bus tikrai nelengva.

REKLAMA

Tepalų matuoklį valyti į žolę?

Pirmieji pagalbos ranką ištiesė mėšlą vežę vyriškiai. Jie ėmė klausinėti, kas nutiko. Galop nutarė patikrinti tepalus. Net nepaprašė švaraus skudurėlio tepalų matuokliui nuvalyti, ruošėsi jį nušluostyti į... žolę.

Automobilio savininkei vos akys ant kaktos neiššoko. Ausyse skambėjo tėčio žodžiai: „Visada tepalų matuoklį nuvalyk  švariu skudurėliu.“. Vos spėta atkalbėti vyriškį, kad taip nedarytų, tuo tarpu vyresnysis iš vyriškių sušuko: „Nelenk taip, nulauši kaip ir savo“.  Stebėti visą veiksmą iš šalies tapo nebejauku, – pirmieji eksperimento įspūdžiai nieko gero nežadėjo. Dar po kelių minučių „išmanytojai“ paprašė užkurti automobilį. Pastebėję, kad viskas veikia kuo puikiausiai, jie patraukė savais keliais.

REKLAMA
REKLAMA

Neilgai trukus, pagalbą pasiūlė vidutinio amžiaus vyriškis, pasikvėpinęs prabangiais kvepalais ir apsirengęs nepigiais drabužiais. Jis gana greitai pamėgino užkurti variklį, tad nieko kito neliko, kaip tik palinkėti gero kelio ir stabdyti kitus vairuotojus.

Diagnozė: sugedo

Treti pagalbininkai, vidutinio amžiaus vyrai, atrodė nemažai nusimanantys apie mašinas. Vienas jų,  tik įsėdęs į „meganiuką“, kategoriškai pareiškė, kad mašina sugedo nepataisomai. Borto kompiuteryje šviečia lemputė su šauktuko simboliu (šis ženklas parodo, kad yra užtrauktas rankinis stabdis), o ji, pasak jo, rodo, kad nebegalima pajudėti iš vietos. Patarė nedelsiant išsikviesti techninę pagalbą. „Specialisto“ komentaras kiek nustebino, tačiau nuostabos stengtasi neparodyti. Neapleido mintys, kad tuoj išgirsim dar ką nors naujo. „Žinovas“ vis tik pamėgino užkurti variklį, beje, nuspaudęs greičio pedalą, nors reikia nuspausti sankabos, tačiau bandymas buvo nesėkmingas: įsijungė vidaus degimo lemputės, o  automobilis – nė krust. Jis buvo įsitikinęs, kad mums dabar „šakės“  – teks nemažai investuoti į autotransporto priemonę, kuri nejuda iš vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Turbūt pajuto savininkę, – pajuokavome, kai užvedus variklį jis ėmė burgzti.

Ketvirtosios sustojusiųjų brigados suklaidinti nepavyko – jie labai greitai susigaudė, kas atsitiko. Tada pajuokavome, kad automobilis pajuto vyriškas rankas ir „pagijo“.

Išmano ir vaidina, kad išmano?

Apie valandą trukęs eksperimentas gerokai nustebino. Sustojo tik keturi automobiliai. Tad jei tokia bėda ištiks iš tiesų, operatyvios pagalbos nesitikėkite. O jei pravažiuojanti mašina visgi stabtelės šalia jūsų, kils kitų klausimų: ar padėti norintis žmogus ką nors išmano apie automobilius, ar tik mėgina padaryti įspūdį, kad išmano?

Ieva KVEDERYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų