REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno klinikų medikai, rengdamiesi kepenų transplantacijos operacijai ir ją atlikdami šioje ligoninėje gydomai moteriai, padarė grubių pažeidimų. Taip teigia Nacionalinis transplantacijos biuras.

REKLAMA
REKLAMA

Šios išvados pateiktos Sveikatos apsaugos ministerijai.

„Tyrimą atliko ir išvadas parengė tarpžinybinė komisija. Konstatuoti du grubūs pažeidimai. Vienas jų – kad recipientė, kuri buvo gydoma Vilniuje, buvo pirma transplantacijos sąraše, bet neteko galimybės transplantuotis“, – teigė Nacionalinio transplantacijos biuro direktorė Asta Kubilienė.

REKLAMA

Kitu grubiu pažeidimu ji įvardijo tai, kad organų paėmimas iš donoro pradėtas jo dar neištyrus, tai yra, negavus virusologinio tyrimo atsakymų.

Tyrimas dėl kepenų transplantacijos atlikimo galimai pažeidžiant recipiento parinkimo eilę pradėtas rugsėjo 11 dieną.

Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikos vadovas Limas Kupčinskas sakė šių išvadų dar nematęs, todėl kol kas negalįs jų komentuoti. Anksčiau jis yra teigęs, jog kaltę įžvelgia tik dėl to, kad dėl susidariusios skubios situacijos nespėta laiku užpildyti dokumentų.

Kauniečių medikų teigimu, jų pacientės sveikata blogėjo, kartą jai jau buvo suteikta pirmumo eilė dėl kepenų persodinimo, bet operacija buvo atidėta paaiškėjus, kad donoro organai netinkami transplantuoti.

Jurgita Šakienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų