REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sveikiname!!! Jūsų mobilaus telefono numeris laimėjo 450 tūkst. dolerių „Glo UK Lotto“ loterijoje. Dėl prizo atsiėmimo susisiekite su Davidu Wagneriu, elektroniniu paštu...“, – tokią žinutę, tik anglų kalba, gavo Balsas.lt skaitytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Begalinė laimė...

Pinigai, suprantama, dideli, bet džiaugsmas neužliejo šimtus tūkstančių dolerių „laimėjusio“ vilniečio širdies. Nepatiklus skaitytojas persiuntė gautą žinutę, kurios autentiškumą patikrino Balsas.lt žurnalistai.

REKLAMA

D. Wagneriui buvo nusiųsta naivumu tiesiog spinduliuojanti žinutė (angliškai): „Sveiki. Gavau iš jūsų žinutę, kad laimėjau didelį piniginį prizą. Esu labai laimingas ir norėčiau sužinoti, kaip galėčiau gauti laimėtus pinigus. Prašau, atsakykite man kaip tik įmanoma greičiau. Šis laimėjimas yra tarsi visų svajonių išsipildymas. Tad ką man reikėtų daryti toliau?“

Atsakymo teko laukti apie 3 val. Nors panašu, kad jį buvo galima pateikti iškart, nes parašyti žodžiai, akivaizdu, buvo sudėlioti gerokai anksčiau...

REKLAMA
REKLAMA

„Nuoširdūs“ sveikinimai

Brangus laimėtojau,

nuoširdžiai dar kartą jus sveikiname laimėjus pagrindinį loterijos prizą. Visi telefono numeriai, kurie dalyvavo loterijoje, buvo atrinkti atsitiktiniu būdu. Iš viso žaidime dalyvavo net 50 tūkst. abonentų iš viso pasaulio.

Jūsų mobilaus telefono numeris buvo atrinktas kompiuterio programos, kuri parenka atsitiktinį laimėtoją. Šį kartą būtent jūs buvote tas laimingasis, kuris renkamas tik kartą metuose. Vienas iš šios loterijos rėmėjų yra Bilas Geitsas iš „Microsoft“ kompanijos. Taip pat palaikymo sulaukiama iš tokių kompanijų, kaip „Shell Petroleum“ ir „Fly Emirates“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašome jūsų užpildyti prizo laimėtojo anketą. Taip pat pateikti savo asmens dokumento kopiją, kad galėtume identifikuoti jus kaip tikrąjį laimėtoją. Tada liks tik pervesti laimėtą pinigų sumą į jūsų nurodytą banko sąskaitą“, – tokį atsakymą pateikė D. Wagneris.

„Gerasis“ loterijos organizatorius laimėtojo paprašė nurodyti: vardą, pavardę, gyvenamosios vietos adresą, miestą, pašto kodą, tautybę, amžių, mobilaus telefono numerį, namų telefono numerį ir nuskenuotą asmens tapatybės dokumento kopiją.

REKLAMA

Taip pat pridurta, kad laimėta pinigų suma šiuo metu yra rezervuota viename Tailando banke. Bet tai toli gražu dar ne pabaiga. Loterijos organizatorių atsiųstame laiške yra prisegtukas, kuriame akivaizdžiai matyti, kad prizo „laimėtojui“ teks pateikti dar šiek tiek daugiau duomenų. Pavyzdžiui, jam reikės nurodyti savo banko sąskaitą...

Įdomu tai, kad „loterijos“ adresas nurodytas Londone. Būtent ten Balsas.lt skaitytojas viešėjo rugpjūčio pradžioje. „Tik taip galima paaiškinti, kaip jie gavo mano telefono numerį. Nors jo niekur nedalijau, bet vieną kartą teko registruotis dėl interneto. Matyt, kažkas tuo pasinaudojo“, – svarstė vilnietis.

REKLAMA

Kaip yra iš tikrųjų

Interneto paieškos svetainėje surinkus loterijos organizatorių duomenis paaiškėjo, kad tokių „metinių“ laimėtojų yra gerokai daugiau nei buvo galima tikėtis.

Internete tiesiog verda diskusijos apie tokius ir panašius laimėjimus. Tiesa, pernai loterijos laimėtojams buvo dalijamos kuklesnės 400 tūkst. dolerių sumos.

Daugiausia ši loterija „nudžiugino“ žmones iš Naujosios Zelandijos. Ten vienas po kito internete skelbėsi „laimėtojai“, kurie teigė gavę panašias žinutes. Vieni klausė, ar kas nors gavo „laimėtą“ prizą. Kiti atvirai tyčiojosi iš bandymo sukčiauti.

Vienas interneto vartotojas, kuris pasirašė D. Wagnerio vardu atvirai deklaravo: „Sveiki žmonės. Taip, tai yra sukčiavimas, kurį pats sukūriau. Ir žmonės juo patikėjo. Tad ačiū visiems patikliems žmonėms, kurie pakliuvo į pinkles. Vien iš Naujosios Zelandijos pavyko uždirbti 800 dolerių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų