REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos, kaip ir kitų Europos Sąjungos šalių, neaplenks kiaulienos kainų šuolis. Kiauliena brangsta dėl aplinkosauginių reikalavimų – dėl šių naminių gyvulių skleidžiamo kvapo kiaulių ūkiuose auginama mažiau, o tai ir brangina kiaulieną, teigia žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia mes turime visoje Europoje pasekmes su kiauliena, kad yra tam tikras nusistatymas dėl kvapų - ne tiktai Lietuvoje, kaip mes žinome, bet ir kitose šalyse - ir paprasčiausiai ūkininkai pradėjo mažiau auginti kiaulienos, ir automatiškai tada kilo kaina“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo aiškino ministras.

REKLAMA

Pasak K. Starkevičiaus, šiuo metu Lietuvoje auginama 820 tūkst. kiaulių, kai prieš porą metų šis skaičius siekė milijoną.

„Vėlgi visos akcijos, kurios nukreipiamos prieš ūkininkus, auginančius kiaules, šiandien duoda rezultatą“, - teigė K. Starkevičius.

Pasiteiravus, kaip galima stabdyti bent jau Lietuvoje kiaulienos kainų augimą, ministras sakė, kad reikėtų lengvinti ūkininkavimo tvarką.

„Kad galėtų laisviau auginti, nes dabar yra sudėtinga procedūros su aplinkosaugos leidimais. Ūkininkai atsisako auginti kiaules vien dėl tų procedūrų. Ką pasėjame, tą ir pjauname“, - sakė už žemės ūkį atsakingas ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Per vasarą brangusi kiauliena praėjusią savaitę ES valstybėse pagerino šių metų rekordą. Skaičiuojama, Vakarų Europoje kiaulienos kaina padidėjo penktadaliu. Šiuo metu gyvos kiaulės superkamos už 4,53 lito.

Praėjusių metų rugpjūtį vidutinė kiaulių skerdenų supirkimo kaina siekė 5,08 lito už kilogramą. Rugpjūtį ji jau pakilo iki 6,13 lito už kilogramą - daugiau nei 20 proc.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje nuo metų pradžios iki rugpjūčio mėnesio apskritai mėsa pabrango 2,7 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų