REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Angelų sargų dienos išvakarėse policijos pareigūnams rengiant protesto akciją dėl padėties teisėsaugoje, Premjeras Andrius Kubilius didesnio finansavimo kitų metų valstybės biudžete šiai sričiai nežada ir pabrėžia finansinės drausmę viešuose valstybės finansuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Biudžetą svarstysime laikydamiesi labai aiškių principinių nuostatų, o principinės nuostatos yra tai, kad Lietuva ir toliau turi tęsti atsakingą finansų politiką, o atsakinga finansų politika reikalauja, kad išlaidos būtų subalansuotos su pajamomis. Negalime leisti sau gyventi ne pagal išgales, ir krizės pamoka šiuo klausimu yra pati efektyviausia“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Pasak jo, šiuos metus planuoja pabaigti su 3 mlrd. litų valstybės biudžeto deficitu nuo šalies bendrojo vidaus produkto. Tikimasi, kad kitąmet deficitas sieks 2,5 mlrd. litų.

„Šiuo atžvilgiu bet kokie siūlymai didinti kurias nors išlaidas neturėtų kirstis su bendra strategine politika gyventi pagal išgales“, - pridūrė A. Kubilius.

Vidurdienį prie pagrindinių politinių partijų būstinių prasidėjusiais pareigūnų protestais siekiama atkreipti dėmesį į apgailėtiną finansinę ir psichologinę situaciją teisėsaugoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai reikalauja padidinti darbo užmokestį ne mažiau kaip trečdaliu, policijos finansavimą grąžinti į 2008 metų lygį, nustatyti 40 valandų darbo savaitę, mokėti už viršvalandžius, sugrąžinti nesumokėtą darbo užmokesčio dalį, imtis priemonių, kurios paskatintų patyrusius pareigūnus likti tarnyboje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų