REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) oficialiai pristatė naująjį vyrų rinktinės trenerį Joną Kazlauską. 57 metų strategas šiame poste pakeitė Kęstutį Kemzūrą, kuris nacionalinei komandai vadovavo nuo 2010 metų. Buvęs Kinijos ir Graikijos rinktinių treneris su LKF pasirašė ketverių metų sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

„Didelė garbė ir pripažinimas treniruoti Lietuvos rinktinę. Manau, per didelį laiko tarpą mūsų sirgaliai buvo išpaikinti. Iki šiol buvo labai geri rezultatai. Tokiai mažai Lietuvai toks pastovumas, koks buvo iki šiol, – labai didelis pasiekimas. Treneriai, kurie dirba su jaunimu, atlieka didelį darbą. Šį kartą žinau, kur einu ir kas laukia. Suprantu, kad situacija – sudėtinga. 1996 metais buvau tokioje pačioje, kai prasidėjo kartų kaita.  Esu įsitikinęs, kad rinktinėje turi žaisti geriausi. Tad specialiai išmesti ir nekviesti į rinktinę kažko – to nebus. Turime daug gražaus jaunimo, patikrinsime, ką jie gali“, – sakė naujasis rinktinės treneris J. Kazlauskas.

REKLAMA

– Ar galvojote apie kandidatus, kurie bus kviečiami į rinktinę? – paklausėme J. Kazlausko.

– Kandidatų yra nemažai. Mano nusistatymas toks, kad nėra svarbu, su kuo dirbti. Svarbiausia nustatyti optimaliausią sudėtį. Vyks įvairūs svarstymai, reikalinga pagalba iš federacijos: sužinoti, kas yra kas. Tada priimsime sprendimą. Ilgą laiką nebuvau Lietuvoje ir mažai žinau apie jaunąją kartą. Noriu kuo daugiau draugiškų rungtynių, dalyvauti turnyruose, kad galėčiau pamatyti, kaip viskas atrodo.

REKLAMA
REKLAMA

– Ilgai svarstėte pasiūlymą treniruoti rinktinę?

– Ilgai svarsčiau, to neslėpsiu, bet Arvydas mane įkalbėjo. Norėjau atsikratyti tos rinktinės, bet nepavyko.

– Rinktinėje karjerą jau baigė trys krepšininkai. Bandysite juos įkalbėti grįžti?

– Tai žmonės, kurie rimtai apgalvojo savo žingsnį ir jiems – tik paminklus statyti, ir ačiū pasakyti. Tai – rinktinė ir joje žais tik stipriausi. Atėjo neišvengiama kartų kaita. Mano uždavinys – sugalvoti, kaip visa tai sušvelninti. Rinktinė labai skiriasi nuo klubo. Ji susirenka dviems mėnesiams ir turi optimaliai žaisti. Klube gali eksperimentuoti, taisyti ir panašiai. Esminių pokyčių bus: skirsis žaidimas nuo to, kas buvo anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Kazlauskas taip pat prisipažino, kad jeigu sulauks dėmesio verto pasiūlymo iš klubų, imsis treniruoti komandą: „Tai turėtų būti pasiūlymas, kurio negalėčiau atsisakyti. Su federacija mes jau apie tai kalbėjome ir susitarėme.“

Itin didelį džiaugsmą, kad į rinktinę grįžta J. Kazlauskas, išreiškė LKF prezidentas Arvydas Sabonis: „Galiu pasidžiaugti, kad Jonas Kazlauskas vėl grįžta į nacionalinę rinktinę. Tai yra vienas iš geriausių mūsų šalies trenerių. Šiuo metu, manau, jis – geriausias. Žmogus, kuris galės sujungti krepšininkų kartas ir su rinktine grįžti į geras vėžes.“

REKLAMA

J. Kazlauskas prie Lietuvos rinktinės vairo stoja antrą kartą per savo karjerą. Nacionalinei komandai jis vadovavo 1997–2001 metais ir iškovojo Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalius. Atsistatydinti J. Kazlauskas nusprendė, kai jo auklėtiniai 2001 metais Europos čempionate Turkijoje nesugebėjo prasibrauti į ketvirtfinalį.

Per savo karjerą jis vadovavo Kinijos ir Graikijos nacionalinėms komandoms, dirbo Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Lietuvos ryto“, Pirėjo „Olympiakos“ komandose.

Pastarąjį sezoną krepšinio specialistas treniravo galingai sukomplektuotą Maskvos CSKA, tačiau klubas po skaudaus pralaimėjimo Eurolygos finale Pirėjo „Olympiacos“ ekipai sutarties su lietuviu nepratęsė. 1999 metais J. Kazlauskas laimėjo Eurolygą su Kauno „Žalgiriu“.

REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

R. Endrijaitis: J. Kazlausko laukia sudėtingas darbas, bet jis susitvarkys

Į rinktinę grįžtantis J. Kazlauskas: A. Saboniui negalėjau atsakyti

Prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vairo grįžta J. Kazlauskas

Rinktinės trenerio rinkimai: ekspertai – už J. Kazlauską, žaidėjai – už K. Kemzūrą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų