REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė grupę nelegalų, iš Baltarusijos neteisėtai bandžiusių patekti į Lietuvą. Pirminiais duomenimis, tai gali būti 7 vietnamiečiai ir afganistanietis. Juos lydėjo Baltarusijos pilietis.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai Švenčionių rajono Akolionijos kaimo prieigose užklupo grupelę į Lietuvos gilumą einančių asmenų. Ši vietomis miškinga, vietomis pelkinga vietovė yra apie kilometrą nuo sienos su Baltarusija. Pati siena eina pelke.

REKLAMA

Sulaikymo metu 9 asmenys nei priešinosi, nei bandė bėgti. Paaiškėjo, kad vienas iš jų yra savo šalies pasą turėjęs 23-ejų Baltarusijos pilietis. Kiti 8 sulaikytieji, tarp kurių buvo 2 moterys, jokių dokumentų neturėjo. Pirminiais duomenimis, tai gali būti afganistanietis ir 7 vietnamiečiai.

Baltarusis, su kuriuo susikalbėti buvo paprasčiausia, neslėpė, kad su šiais migrantais neteisėtai perėjo sieną iš savo šalies į Lietuvą. Ši grupė labai rizikavo, nes ten tyvuliuojanti pelkė yra pavojinga, ypač vietovės nepažįstantiems asmenims.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baltarusį pasieniečiai uždarė į areštinę. Likusieji nelegalai pirmadienį priešpiet dar buvo Ignalinos rinktinėje.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų