REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Itin gausiai Lietuvoje užderėjęs grūdų derlius gali tapti, jei ne gelbėtoju, tai bent jau gelbėjimo ratu šalies ekonomikai. Žiniasklaidoje spindintis skaičius – daugiau nei 4 mln. tonų – leis Lietuvai ir toliau tvirtintis pasaulinėje grūdų eksporto rinkoje, teigia ekspertai

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva turi iš ties neblogas sąlygas pasinaudoti rekordiniu grūdų derliumi ir taip pagyvinti šalies ekonomiką, nes daugiausia grūdų užauginančios Europos šalys – Prancūzija, Vokietija ir Lenkija – daug ir suvartoja. Dėl to Lietuvos eksportuotojams durys į užsienio rinkas atsiveria dar plačiau“, - teigia „UniCredit Bank“ Lietuvos skyriaus generalinis direktorius Gintaras Maželis.

REKLAMA

Pernai metų Lietuvoje užaugintų grūdų eksportas sudarė 5 proc. viso Europos grūdų eksporto, tai šiais metais preliminariais skaičiavimais Lietuvos grūdų eksportas gali sudaryti net iki 7 proc. viso Europos grūdų eksporto.

„Sėkmingai Lietuvos grūdų eksportuotojams susiklosčiusios situacijos rezultatas turėtų pasijusti kiekvienam šalies gyventojui. Išankstiniai skaičiavimai rodo, kad ypač dosnus šių metų grūdų derlius turėtų užtikrinti papildomą eksporto apimčių šuolį antrąjį 2012 m. pusmetį bei atitinkamai padidinti šalies BVP 1 proc. Šios lėšos turėtų prisidėti prie gyventojų gerovės augimo, aktyvesnės verslo plėtros bei konsolidacijos žemės ūkio sektoriuje“, - sako G. Maželis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos statistikos departamentas pranešė, kad įvertinus šalies BVP, 2012 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2011 m. ketvirčiu, sparčiausiai augo informacijos ir ryšių (7,6 proc.) bei žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės (6,7 proc.) sektoriai.

Tačiau „UniCredit Bank“ Lietuvos skyriaus generalinio direktoriaus teigimu, užmigti ant eksporto „laurų“ nevertėtų, juolab kad „4 mln. tonų stebuklas“ suteikia galimybių ir kitų verslų atstovams.

„Didesnis kiekis žaliavos leidžia plėstis ilgas tradicijas turinčių lietuviškų kepinių gamintojus, kurie galėtų produkciją tiekti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkoms. Didesnę pridedamąją vertę turinti eksporto produkcija būtų dar naudingesnė visos šalies finansinei gerovei“, - tikina bankininkas.

Gintaras Maželis,

„UniCredit Bank“ Lietuvos skyriaus generalinis direktorius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų