REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anekdotai apie moterų krūtis ir vyrų pomėgį į jas spoksoti jau net nebelaikomi labai nepadoriais, o situacija, kai jaunam vyrukui bendraujant su patrauklia mergina norėtųsi pasakyti : „Ei, žmogau, žiūrėk jai į akis!“ matyta ne kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Juokinga tai pripažinti, bet vyrų žvilgsnis dažnai slysta nuo veido žemyn. Taigi, kodėl heteroseksualius vyrus taip jaudina moters krūtinė ir ją žvelgiama, tarsi būtent čia ir slypėtų moters siela?

REKLAMA

Heteroseksualūs vyrai itin aistringai reaguoja į moterų krūtis – jiems tai paslaptingas ir labai patrauklus dalykas. Be to, svarbu paminėti, kad vyrai yra vieninteliai žinduoliai žemėje, kuriems krūtys susijusios ir su seksualiniu aspektu – ne tik su palikuonių žindymo funkcija.

Moterys – vienintelės patelės gamtoje, kurių krūtys padidėja ne tik nėštumo ar žindymo metu, bet ir brandos laikotarpiu. Įdomu tai, kad žmonės yra vienintelė gyvūnų rūšis žemėje, kurie per lytinius santykius glosto ar kitaip stimuliuoja partnerės krūtis.

REKLAMA
REKLAMA

Ir galima daryti prielaidą, kad moterims tai patinka. Teksaso universiteto universiteto mokslininkas Roy'us Levinas (Roy Levin) atliko apklausą, kurioje dalyvavo 158 vyrų ir 153 moterų. Atsakymai parodė, kad beveik 82 proc. moterų krūties ar spenelių stimuliacija padidina seksualinį susijaudinimą. Tyrimas atskleidė, kad beveik 60 proc.  moterų prašė, kad partneris liestų jų spenelius.

Niekas jau neabejoja, kad moterų krūtys vyrus labai vilioja, bet kokiems tikslams jos skirtos iš tiesų?

Biologai evoliucionistai ištyrė, kad didesnėse moterų krūtinėse yra susikaupęs tam tikras kiekis riebalų ir tai tarsi signalizuoja vyrams apie moters gerą sveikatą, gebėjimą turėti palikuonių ir juos išmaitinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai atkreipia dėmesį į dar vieną labai svarbų aspektą – žindymą. Kai moteris pagimdo kūdikį ir jį žindo savo pienu, užsimezga tam tikras dvasinis ryšys. Apie abipusę žindymo naudą ir motinai ir kūdikiui mokslininkai kalba daug, bet itin svarbu paminėti, kad žindomo kūdikio smegenyse vyksta procesai, kurie lemia tam tikrų signalų perdavimą, o motinos  organizme suaktyvėja oksitocino išsiskyrimas, kuris lemia, kad stimuliuojami lygieji raumenys ir iš krūtų teka pienas.

Įdomu tai, kad žindymo metu išsiskiriančios medžiagos, vaiko kvapas, matomas jo veidas mamai tarsi signalizuoja, kad tuo metu nėra jokio kito svarbesnio dalyko pasaulyje. Žindymą taip pat lydi meilės, malonumo ir atlygio jausmas. Tai labai stiprina motinos ir vaiko ryšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų