REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu jau pavargote nuo gerai žinomo posakio, kad „geriausi dalykai pasaulyje yra nemokami“, paprieštarausime:  jis yra visiškai teisingas ir siūlome Jums tuo įsitikinti patiems. Susipažinkite su 10 vietų, kurias nemokamai galite aplankyti įvairiuose Europos miestuose. Atraskite jas ir gėrėkitės!

REKLAMA
REKLAMA

1. Kerintis Paryžiaus kraštovaizdis

Manote, kad geriausias panoraminis vaizdas matosi tik pakilus į Eifelio bokštą? Netiesa! Pataupykite pinigus, kuriuos sumokėtumėte už įėjimą į Eifelio bokštą ir traukite Monmartro kalvų link. Ši kalva, ant kurios stovi garsioji Jėzaus Širdies Bazilika (Basilica of the Sacré Coeur) yra netgi aukštesniame taške nei Eifelio bokštas, tad po jūsų kojomis atsidurs visa Paryžiaus miesto panorama. Dėl savo balto kupolo Švč. Jėzaus Širdies bazilika yra viena iš labiausiai pastebimų orientyrų Paryžiuje.

REKLAMA

2. Karališkosios sargybos keitimasis, Londonas

Karališkosios sargybos keitimasis prie Bekingemo rūmų (nuotr. Organizatorių)Karališkosios sargybos keitimasis prie Bekingemo rūmų (nuotr. Organizatorių)

Karalienės sargybinių keitimosi ceremonija prie Bekingamo rūmų kiemo vartų vyksta kiekvieną vasaros rytą 11.30 ir atitinkamomis dienomis žiemą. Tai unikalus reginys, kurį verta pamatyti kiekvienam, bet patariame turėti atliekamų pinigų, jei sumąstytumėte pasižvalgyti po karališkąją rezidenciją.

3. Valstybinio muziejaus sodai, Amsterdamas

Nors įėjimas į šį muziejų yra mokamas, nemokamai jūs galite aplankyti sodą, kuriame – gausybė gerai prižiūrimų gėlių lysvių, fontanų ir pavėsinių. Jame eksponuojama skulptūrų fragmentų iš visos Olandijos kolekcija: galima pasigrožėti Fragmentų pastatu, piliastrais, frontonais, liūtų kaukėmis ir sugriuvusių paminklų puošybos elementais.

REKLAMA
REKLAMA

4. Romos forumas, Italija

Romos forumas(nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)Romos forumas (nuotr. SCANPIX)

Romos forumas – tai antikinės Romos visuomeninio ir politinio gyvenimo centras. Forumą kerta Via Sacra – buvęs šventinių eisenų kelias. Tarp forumo griuvėsių galima pamatyti gerai išsilaikiusias triumfo arkas – Tito ir Septimijaus Severo. Daugumos šventyklų ir kitų pastatų išlikę tik pamatai, laiptai ar kolonos. Įėjimas į Romos forumą nemokamas.

5. Londono Tate Modern muziejus ir maisto turgus

Šios dvi lankytinos vietos yra įsikūrusios viena šalia kitos. Tate Modern galerijoje galėsite pasigėrėti nacionaline britų meno ir tarptautinio šiuolaikinio meno kolekcija, o penktadieniais ir šeštadieniais netoliese veikiančiame turguje galėsite įsigyti nebrangaus maisto ir artimiausiame parke surengti pikniką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Notre Dame katedra, Paryžius

 

Notre Dame katedra (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Notre Dame katedra (nuotr. Makalius.lt)

Notre Dame katedra Paryžiuje nėra didžiausia, brangiausia arba seniausia katedra pasaulyje, bet ji tikrai yra viena iš labiausiai žinomų. Gotikinio stiliaus Katedros statyba prasidėjo 1163 m. Katedra yra atvira kasdien, įėjimas į ją nemokamas, pakilimas į bokštą asmenims iki 26 m. taip pat nemokamas. Visiems kitiems mokėti nereikia kiekvieno mėnesio pirmąjį sekmadienį nuo spalio iki kovo mėn.

 

7. Vestminsterio vienuolynas, Londonas

Nors įėjimas į Vestminsterio vienuolyno teritoriją kainuoja 10 svarų, pasinaudoję mažyte gudrybe, šį kultūros objektą galite apžiūrėti nemokamai. Mokestis už bilietus pradedamas rinkti 17 val. , kai prasideda vakarinės pamaldos. Jei išeisite iki šio laiko, nieko mokėti nereikės.

REKLAMA

8. Pasiplaukiojimas keltu, Amsterdamas

 

Amsterdamo kanalai (Amsterdamo kanalai (Scanpix nuotr.)

Kelionė laivu Amsterdame gali atsieiti išties nepigiai, bet kitas, ne mažiau įdomesnis pasiplaukiojimas keltu tiesiai iš Amsterdamo uosto jums nieko nekainuos. Ši trumpa pažintinė nemokama išvyka keltu prasideda už centrinės geležinkelio stoties (Central rail station).

 

9. Skandinavijos grožis

 

Šiaurės pašvaistė (nuotr. Balsas.lt)Šiaurės pašvaistė (nuotr. Balsas.lt)

Šiaurės pašvaistė (Aurora Borealis), Vidurnakčio saulė (Midnight Sun) ir Poliarinės naktys (Polar nights) – tai trys dalykai, kurių nevalia nepamatyti lankantis Skandinavijos šalyse. Nors nusigauti iki jų gali būti ir nepigu, šie trys natūralūs gamtos stebuklai verti jūsų investicijų.

REKLAMA

10. Aukštoji Paryžiaus mada

Savaime suprantama, kad ne kiekvienas gali įsigyti žymių Italijos dizainerių kuriamų daiktų ar drabužių, bet pasigrožėti jais juk nieko nekainuoja. Pradėkite savo ekskursiją  prestižine Faubourg St-Honoré alėja, kurioje gausu gerai žinomų prabangių parduotuvių – butikų, arba netoliese esančia viena brangiausių Italijos vietų laikoma Avenue Montaigne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų