REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių policijos ir prokuratūros pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo, plėšimo ir poveikio nukentėjusiam asmeniui. Įtarimai šiais nusikaltimais pareikšti teisėsaugos akiratyje nuolat šmėžuojantiems šiauliečiams: Raimondui Lileikiui, Mantui Žilinskui, Donatui Valiūnui ir Arnoldui Šlivinskui, kurie yra įtariami keletą metų reketavę vieną Šiaulių miesto gyventoją.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis tylėjo ir kantriai mokėjo duoklę už sėkmingą verslą, pinigais pirkdamas įžūliųjų šiauliečių „draugystę“. Jam buvo duodama suprasti, kad priešingu atveju jo atžvilgiu bus panaudotas fizinis smurtas ar sugadintas jo turtas. Reketu įtariami asmenys galimai iš jo per septynerius metus yra išsireikalavę apie 100 000 litų.

REKLAMA

Nebeapsikęsdamas tokios situacijos, tačiau bijodamas jį terorizavusių šiauliečių keršto, į policiją verslininkas nesikreipė, o pamėgino jų atsikratyti išsikeldamas gyventi kitur. Tačiau netekę nuolatinio pajamų šaltinio vyrai griebėsi intensyvių paieškų ir verslininką surado Klaipėdos rajone.

Šių metų liepos 22-ąją trys iš minėtos ketveriukės apsilankė naujojoje verslininko gyvenamojoje vietoje. Mušdami ir grasindami peiliu, jie šeimininko reikalavo pinigų, po to surišo jam rankas bei kojas ir pagrobė jo įmonės dokumentus, automobilio bei namų raktus, valdymo pultus. Verslininkui pavyko išsilaisvinti ir, sprukdamas pro langą, jis ėmė šauktis kaimyno pagalbos. Šis iškvietė policijos pareigūnus, tačiau įsibrovėliai spėjo pasprukti. Štai tada policijos pareigūnai ir išgirdo apie keletą metų besitęsiančią reketo istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo, paprašė savo kolegų iš Šiaulių  AVPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pagalbos ir jau kitą dieną trys įtariamieji buvo sulaikyti. 28-erių metų Mantą Žilinską ir 34-erių metų Donatą Valiūną jie sulaikė viename Radviliškio viešbutyje, kuriame, matyt, konspiracijos sumetimais buvo apsigyvenę, 33-ejų metų Arnoldas Šlivinskas buvo sučiuptas Šiauliuose, savo namuose.

32-ejų metų Raimondas Lileikis buvo sulaikytas vėliau, po mėnesio, kai tik grįžo iš kelionių po užsienį. Gelbėdamas savo draugelius jis dar bandė telefoninėmis žinutėmis ir savo vizitu įbauginti verslininką, kad šis keistų ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visa ketveriukė šiuo metu yra suimta trims mėnesiams.

Pagal byloje surinktą informaciją turima duomenų, jog nuo minėtų asmenų nusikalstamos veiklos galėjo nukentėti daugiau Šiaulių apskrityje gyvenančių žmonių, kurie gali kreiptis į Šiaulių policijos pareigūnus.

Raimondas Lileikis, Mantas Žilinskas, Donatas Valiūnas ir Arnoldas Šlivinskas (nuotr. Policijos)Raimondas Lileikis, Mantas Žilinskas, Donatas Valiūnas ir Arnoldas Šlivinskas (nuotr. Policijos)

Parengė Juozas GINKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų