REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdiečiui nepavyko laimėti bylos prieš uostamiesčio „Sodros“ skyrių, kuris, anot jo, keletą metų iš jo sąskaitos nuskaičiuoja mokesčius už Kalėdų Senelio veiklą, nors jokių pajamų už ją klaipėdietis tikino negaunantis. Penktadienį Klaipėdos apygardos administracinis teismas nutarė, kad gyventojo skundas dėl „Sodros“ veiksmų yra nepagrįstas.

REKLAMA
REKLAMA

Įvertinęs faktines ir teisines aplinkybes, teismas konstatavo, kad priskaičiuodama valstybinio socialinio draudimo įmokas ir priverstinai jas išieškodama „Sodra“ veikė pagrįstai ir teisėtai, pranešė „Sodra“.

REKLAMA

Teismas taip pat pabrėžė, kad kiekvienas asmuo turi ne tik įstatymų nustatytas teises, kuriomis privalo naudotis sąžiningai, bet ir pareigas, kurias turi vykdyti rūpestingai ir atsakingai.

Buvo nustatyta, kad šis asmuo kelerius metus vykdė individualią veiklą, gavo iš jos pajamų ir privalėjo mokėti valstybinio socialinio draudimo įmokas.

Asmuo buvo pripažinęs įsiskolinimą „Sodrai“, susitaręs su ja, kad būtų atidėtas įsiskolinimo sumokėjimas, tačiau iki galo skolos atidėjimo sutarties neįvykdė ir sutartis buvo nutraukta. Tuo metu „Sodra“ skolą išieškojo priverstinai laikydamasi visų teisės aktų reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sodra“ primena, kad iš jos biudžeto mokamos pensijos, pašalpos ir kitos išmokos. Jeigu iš draudėjų ar dirbančių žmonių savarankiškai nesurenkama pakankama suma išmokoms mokėti, susidaro deficitas. Jis dengiamas skolintomis lėšomis arba, paprastai tariant, iš visų mokesčių mokėtojų kišenės. Pasak „Sodros“, kuo daugiau nesumoka vieni, tuo daugiau moka visi kiti.

Paskutiniais duomenimis, šiemet per aštuonis mėnesius „Sodros“ biudžeto deficitas sudarė 1,5 mlrd. litų. Visa bendra skola - 9,1 mlrd. litų.

Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto 2012 metų rodiklių patvirtinimo įstatyme numatyta, kad šiemet „Sodros“ pajamos sieks 11,29 mlrd. litų, o „Sodros“ administravimo įstaigų finansavimas bus 237 mln. litų (iš jų darbo užmokesčiui - 106,3 mln. litų). Prognozuojama, kad administravimo sąnaudos turėtų būti 2,1 proc. nuo gautų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų