REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekijos policija oficialiai informavo, kad alkoholiniai gėrimai metanoliu buvo užnuodyti tyčia. Dėl to mirė 23 žmonės ir 35 buvo paguldyti į ligonines.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Čekijos policijos pareigūnų, visi spiritiniai gėrimai buvo užteršti toje pačioje vietoje, nusikaltimo organizatoriai sulaikyti. Pareigūnai pabrėžė, kad šis nusikaltimas jokiais būdais negali būti siejamas su Čekijos alkoholinių gėrimų gamintojais.

REKLAMA

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, jog čekiškų alkoholinių gėrimų, kurių etikečių pavyzdžiai buvo viešai išplatinti, į mūsų šalį nebuvo įvežta ir jais neprekiauta rinkoje. Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištirti čekiškų kartaus skonio spiritinio gėrimo „Pelin“ ir žolelių trauktinės „Becherovka“ mėginiai atitiko stiprių alkoholinių gėrimų saugos ir kokybės rodiklius.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 27 dieną, po beveik dvi savaites trukusio draudimo, Čekijoje nuo ketvirtadienio jau galima prekiauti stipriaisiais alkoholiniais gėrimais, primena ELTA.

Čekijos ministrų kabinetas trečiadienį vėlai vakare nusprendė leisti parduotuvėse, baruose ir restoranuose pardavinėti stipriuosius alkoholinius gėrimus, pagamintus anksčiau nei sausio 1 d. Be to, ant naujų butelių bus klijuojamas raudonas antspaudas - jis reikš, kad turinys patikrintas ir tinkamas prekybai.

Vyriausybė rugsėjo 14 d. uždraudė prekiauti stipriaisiais alkoholiniais gėrimais. Iš parduotuvių ir restoranų buvo paimta 22 mln. litrų alkoholio, jis bus tikrinamas, pažymimas specialiu antspaudu ir grąžintas prekybai.

Policijos duomenimis, nuo rugpjūčio pabaigos į rinką pateko iki 15 tūkst. litrų mirtino alkoholio, kuriame yra metanolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų