REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 11 akto signataro pasisakymai, apie itin uoliai visuomenininkus už susirinkimų organizavimo tvarkos pažeidimus persekiojančią policiją, papiktino politologą, Tarptautinių santykių ir politikos mokslų intituto docentą Laurą Bielinį.

REKLAMA
REKLAMA


„R. Ozolui ir visems kitiems noriu priminti, kad prieš įstatymą yra visi lygūs. Nėra vienų iškilių, kuriems viskas galima ir kitų, kurie turi laikytis įstatymų bei nustatytos tvarkos. Todėl policininkai, kurie elgiasi pagal įstatymą, yra gerbtini už tai, kad vykdė savo pareigą. R. Ozolas, kaip doras pilietis, turėtų nepraleisti progos jiems padėkoti,“ - sakė L. Bielinis replikuodamas į žiniasklaidos paskeltus R. Ozolo pasisakymus.

REKLAMA


Kaip žinia, apeliacinį skundą, kuriuo prašyta atmesti išteisinamąjį nutarimą R. Ozolui, Broniui Genzeliui ir Alvydui Medalinskui bei paskirti jiems administracines nuobaudas, Vilniaus apygardos teismas atmetė. Nutartis neskundžiama.


R. Ozolas viešai pasipiktino, kad policija „sukyla prieš teismus“ ir pasidžiaugė, kad policininkai „galutinai prakišo“ .„Nesistebiu, kas daroma. Stebiuosi tik vienu – kaip Lietuvos žmonės šito nemato, o jei mato – kaip nesukyla prieš visa tai. Prieš pasityčiojimą iš idėjų, už kurias žmonės dėjo galvas 1991-aisiais. Kodėl jie sutinka naujųjų kumečių sąlygomis dirbti Vakaruose, nepaisydami savo pažeminimo, prarasdami paskutinius savo orumo likučius, jau nekalbant apie savo pilietinio aktyvumo galimybes, sėkmingai traukia lauk?“ – sakė R. Ozolas.

REKLAMA
REKLAMA


Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas R. Ozolo pareiškimų nekomentuoja ir teigia turįs rimtesnių darbų. Vykdytas teismines procedūras jis sakė laikąs visiškai normaliomis.


****

Mitingą prie Seimo kovo 17 dieną organizavusiems R.Ozolui, B. Genzeliui ir A. Medalinskui npolicija surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo. Visuomenininkams grėsė bauda nuo 500 iki 2 tūkst. litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

A.Medalinskas teismui yra pasakojęs, kad iš pradžių savivaldybė davė leidimą rengti mitingą Nepriklausomybės aikštėje, tačiau vėliau persigalvojo, teigdama, kad suklydo pranešdama, jog kad tą pačią niekas nerengia aikštėje mitingo, esą tą dieną akciją rengia Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Balsas.lt primena, kad kovo 17 dieną į mitingą prie Seimo susirinkę keli tūkstančiai žmonių reiškė paramą vasarį atleistiems dviem buvusiems Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovams ir reikalavo pašalinti iš posto šiuos pareigūnus atleidusį tuometinį vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų