REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekijos policija oficialiai informavo, kad apsinuodijimų metilo alkoholiu atvejai buvo tyčinis alkoholinių gėrimų užteršimas metanoliu, dėl to mirė 23 žmonės ir 35 buvo hospitalizuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Čekijos policijos pareigūnų, visi spiritiniai gėrimai buvo užteršti toje pačioje vietoje, nusikaltimo organizatoriai sulaikyti. Pareigūnai pabrėžė, kad šis nusikaltimas jokiais būdais negali būti siejamas su Čekijos alkoholinių gėrimų gamintojais.

REKLAMA

Kaip buvo minėta ankstesniuose spaudos pranešimuose, Čekija yra priėmusi sprendimą, draudžiantį šalies maisto tvarkymo subjektams tiekti į rinką, išvežti į kitas Europos Sąjungos valstybes ar eksportuoti į trečiąsias šalis Čekijoje pagamintus alkoholinius gėrimus, kuriuose alkoholio koncentracija yra didesnė nei 20%. Reaguodamos į situaciją, Slovakija laikinai uždraudė prekiauti Čekijoje pagamintais alkoholiniais gėrimais, kurių etilo alkoholio koncentracija viršija 20%, o Lenkija šį draudimą taikys dar mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, jog čekiškų alkoholinių gėrimų, kurių etikečių pavyzdžiai buvo viešai išplatinti, į mūsų šalį nebuvo įvežta ir jais neprekiauta rinkoje. Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištirti čekiškų kartaus skonio spiritinio gėrimo „Pelin“ ir žolelių trauktinės „Becherovka“ mėginiai atitiko stiprių alkoholinių gėrimų saugos ir kokybės rodiklius.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įspėja, kad alkoholio vartojimas kelia grėsmę sveikatai, juo labiau vartotojai neturėtų pirkti ir vartoti spiritinių gėrimų, kurie yra nepaženklinti, pateikti neoriginalioje pakuotėje, nepaženklinti specialiais ženklais – banderolėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų