REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per gaisrą Vokietijos Šiaurinės Hesės regione užgeso dviejų seserų iš Lietuvos ir dviejų mažamečių jų dukterėčių gyvybės. Lietuvaites pražudęs gaisras trijų aukštų mediniame name Lichtenfelso miestelyje kilo naktį į pirmadienį, rašo „Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

Į nelaimę atskubėjus pirmosioms ugniagesių pajėgoms namas jau degė atvira liepsna. Malšindami įsisiautėjusias liepsnas apie 80 ugniagesių plušėjo beveik trejetą valandų.

REKLAMA

Policijos pareigūnai name aptiko girtut girtutėlį šeimininką - turkų tautybės 38-erių vyrą. Jis nesiorientavo aplinkoje ir negalėjo pasakyti, ar name gaisro metu buvo daugiau žmonių.

Namo šeimininkas pirmiausiai buvo nugabentas į ligoninę, po to pristatytas į policiją. Prablaivėjusį vyrą pareigūnams apklausti pavyko tik pirmadienį po pietų.

Užgesinę gaisrą ugniagesiai namo antrajame aukšte aptiko dviejų moterų kūnus. Gaisro pražudytos nelaimingosios - šiaulietė 28-erių I. V. ir jos sesuo 34-erių I. K. - rastos skirtingose antro aukšto patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame name kartu su tetomis pastaruoju metu gyvenusių dviejų mergaičių kūnelius gelbėtojai griuvėsiuose surado tik antrąją paieškų dieną. 10-ies ir 5-erių sesučių kūneliai aptikti pirmajame aukšte, netoli laiptų esančioje patalpoje.

Dėl kokių priežasčių šiame name įsiplieskė net keturias gyvybes pasiglemžęs gaisras, dar aiškinamasi.

Trijų aukštų namo šeimininkai - iš Kelmės rajono Pašilės miestelio kilusi I.K. ir jos sutuoktinis turkas - šiame name ne tik gyveno, bet ir užsiėmė verslu.

Gyvenamajame name veikė picerija ir svečių namai. Apie 500 gyventojų turinčiame Lichtenfelso miestelyje buvo mėgstama ir lietuvaitės šeima, ir jai priklausančioje picerijoje gaminamas maistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiauliuose gyvenusi I.V. pas vyresniąją seserį į Lichtenfelsą gyventi ir dirbti atvyko maždaug prieš trejus metus.

Anksčiau I.V. pas seserį leisdavo tik atostogas. Apsigyvenusi sesers namuose moteris padėjo jai darbuotis picerijoje.

Šiaulietės tėvai žuvo, kai jai buvo dveji metukai, todėl mergaitę augino močiutė. Baigusi mokyklą I.V. įstojo į Šiaulių kolegiją ir įgijo buhalterės specialybę.

Kartu su abiem seserimis neseniai buvo apsigyvenusios ir jų vyriausiosios sesers Irmos dvi mažametės dukrelės. Mergaičių motina gyvena Londone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų