REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniuje atidarytas pirmasis šalyje modernus kovos menų centras „Smauglys“. Jame – modernios rūbinės, dušai, pirtis, treniruočių salės. Klubas mokys vaikus ir suaugusiuosius keturių kovos stilių: dziudo, brazilų džiudžitsu, karatė šotokan ir MMA (mišrios kovos).

REKLAMA
REKLAMA

Kovos menų centro Kovos menų centro „Smauglys“ atidarymas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kovos menų centro Kovos menų centro „Smauglys“ atidarymas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Į klubo atidarymą susirinko sausakimša salė žiūrovų, o sportininkų amžius įvairus – nuo pačių mažiausių iki suaugusiųjų. Klubo vadovas ir treneris – buvęs kovotojas Ričardas Piepolis. Tarp klubo svečių buvo ir Vilniaus Meras Artūras Zuokas, kuris prisiminė praeityje lankytas dziudo treniruotes ir pats susikovė pirmojoje parodomojoje dvikovoje.

REKLAMA

„Tuos įgūdžius, kuriuos turi, pasirodo, visuomet galima atkurti. Man nemažai teko treniruotis dar mokyklos laikais ir tuomet, kai tarnavau sovietų jūrų laivyne. Bet pastaraisiais metais buvau apleidęs šį pomėgį, smagu, kad yra klubas, kuris man jį grąžino“, – sakė A. Zuokas.

Meras gavo dovanų VIP klubo kortelę ir patikino, kad dabar dažniau čia užsuks: „Šis klubas yra puikus: daug erdvės, gerai įrengtas, puikūs kovotojai, treneris tikras rytų kovos menų fanas. Manau, šiame klube treniruosis daug mūsų jaunimo.“

REKLAMA
REKLAMA

Su A. Zuoku parodomojoje dvikovoje kovojęs vienas geriausių Lietuvos dziudo imtynininkų Radvilas Matukas gyrė naująjį sporto klubą:

„Tokio klubo Lietuvoje dar nebuvo. Labai gražu, tvarkinga. Dauguma sporto bazių Lietuvoje yra baisios, pavyzdžiui olimpiečio J. Šuklino. Šį klubą apibūdinti tiesiog trūksta žodžių. Manau, kad tėvai čia noriai paliks vaikus. Yra kilimas, dušai, pirtelė – ko daugiau sportininkui reikia.“

TIK FAKTAI

Į treniruotes nuo spalio mėnesio bus priimami įvairaus amžiaus žmonės – nuo vaikų iki senjorų. Treniruotes ves R. Piepolis ir jo mokiniai – kovinio sambo pasaulio čempionas Sergejus Grečicho ir dziudo meistras, kovinio sambo pasaulio vicečempionas Viktoras Tomaševičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klubo pavadinimas „Smauglys“ atsirado dėl trenerio R. Piepolio domėjimosi smaugimo veiksmais. „Visada domėjausi kova parteryje. Man patikdavo visokie smaugimo veiksmai, ypač kojomis. Iš pradžių mūsų grupė vadinosi „Smauglys“, vėliau sporto klube ji tapo didesnė. Dabar tokiu pavadinimu bus šis klubas“, – sakė jis.

R. Piepolis tvirtina beveik visą savo gyvenimą praleidžiantis ant tatamio – anksčiau kaip mokinys su savo mokytoju Kazimieru Šipeliu-Valiu, vėliau pats pradėjo treniruoti. Pats dalyvavo karatė šotokan varžybose, vėliau susidomėjau brazilų džiudžitsu. Japonijoje gavo brazilų džiudžitsu juodąjį diržą.

Taip pat skaitykite interviu su klubo treneriu R. Piepoliu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų