REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepšinio madas pasaulyje diktuojanti Lietuva turi būti ryškiai matoma ir  „3x3“ krepšinyje. Tuo įsitikinę naujosios „Pieno žvaigždžių“ lygos 3x3 organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasaulyje skiriamas didelis dėmesys trijulių krepšiniui. Mums kilo idėja, kad tokios varžybos turėtų vykti ne tik savaitgaliais ar vieną dieną, bet visą sezoną“, - ketvirtadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo lygos direktorius Jonas Miklovas.

REKLAMA

Nemokami marškinėliai ir vanduo

Pirmą sezoną Lietuvos trijulių čempionate komandos varžysis keturiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Varžybos vyks dvejose amžiaus grupėse – iki 18 metų ir virš 18 metų.

Trijulės keturiuose didžiausiuose šalies miestuose rungtyniaus savaitgaliais – šeštadieniais ir sekmadieniais. Varžybos vyks vienoje salėje. Kartą per mėnesį bus rengiami nacionaliniai turai, kuriuose susitiks visų miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių – komandos. Nacionaliniuose turuose jos varžysis dėl piniginių prizų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tikslas yra surinkti 128 komandas – po 32 kiekviename mieste. Tačiau net jeigu komandų bus ir daugiau – stengsimės visas priimti ir suteikti galimybę varžytis“, - teigė J. Miklovas.

„Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lyga jau pirmąjį sezoną dalyviams pateiks daug staigmenų. Visi krepšininkai bus aprengti nuo galvos iki kojų – žaidėjams atiteks kokybiškos „Audimo“ aprango – po dvejus marškinėlius ir šortus. Be to, per rungtynes komandos galės nemokamai atsigaivinti mineraliniu vandeniu „Vytautas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Lietuvos "3x3" krepšinio lyga (nuotr. Elta)

Taps olimpine sporto šaka?

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) siekia, kad ši sporto šaka taptų olimpine.  Kiek tai realu? „Kol kas tai atrodo itin keistai, tačiau jei bus didelės investicijos ir viskas sėkmingai vystysis – realu. FIBA planuose norima „3x3“ krepšinį padaryti olimpiniu nuo 2017 metų“, - komentavo Lietuvos krepšinio federacijos vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas. Jis pasveikino iniciatyvą kurti tokią lygą ir, tobulėti ir siekti aukštų rezultatų.

REKLAMA

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubo direktorius Rimantas Endrijaitis sakė, kad šios lygos atsiradimas – graži ir reikalinga idėja. „Tokias komandas lengva suburti finansiškai, nereikia didelių investicijų. Atsiras daug jaunų žaidėjų, kurie gali būti naudingi įvairioms komandoms. Lietuvos krepšiniui tai didelė nauda“, - sakė jis.

Vienas iš geriausiai „3x3“ krepšinį pažįstantis krepšininkas Dainius Novickas tikino, kad panašios lygos egzistuoja Rusijoje ir Estijoje. „Dabar taisyklės čia tokios pačios kaip ir salėje. Grubus žaidimas nėra leidžiamas. Gerai, kad atsirado tokia lyga – šį sezoną pirmą kartą turėsime oficialius Lietuvos čempionus“, - teigė pats į pirmą vietą besitaikantis žaidėjas.

REKLAMA

Turi būti kariu

„Ateis nauja krepšininkų armija, kuri norės žaisti. Galbūt atsiras talentų, kurie neišdrįso ateiti į krepšinio treniruotes. Padidės masiškumas, o su juo ir meistriškumas, - vertino R. Endrijaitis. – Čia svarbi individuali technika, fizinis pasirengimas ir kovotojo savybės. Turi būti kariu.“

Norint dalyvauti trijulių varžybose, užtenka suburti komandą vos iš 4 žmonių. Atsižvelgiant į tai, kad sezonas truks 6 mėnesius, „Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lyga komandoms leidžia registruoti 6 žaidėjus, o sezono eigoje – dar 3. Starto mokestis - 600 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visuose miestuose bus rungtyniaujama moderniose salėse, o finalinės varžybos numatomos vienoje iš didžiųjų šalies arenų. „Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lygoje varžytis gali visi krepšininkai, išskyrus rungtyniaujančius Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Registracija į lygą tęsis iki spalio 28 dienos.

Nepamiršo ir moterų

„Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lygos vadovai bendradarbiauja dėl šių varžybų įtraukimo į oficialų FIBA kalendorių. Tai leistų lygos dalyviams kaupti FIBA reitingo taškus ir gauti galimybę dalyvauti FIBA „World Tour“ varžybose. Pasak J. Miklovo, Nacionaliniuose turuose galės dalyvauti visų lygų profesionalai, čia bus galimybė laimėti piniginius prizus. Lietuvos čempionams bus suteikta galimybė atstovauti šalį FIBA organizuojamose varžybose.

REKLAMA

Paklausti, ar bus ir moterų 3x3 komandų, organizatoriai tvirtino, kad tai ateities perspektyva. „Kol kas moterys bus kviečiamos tik į finalinį etapą. Per vieną dieną tikrai neatsiras 20-30 moterų komandų. Jos turi “užaugti„. Tikimės, kad kitą sezoną moterų komandų bus daugiau“, - sakė naujosios lygos direktorius.

TIK FAKTAI

Komandos žais moderniose krepšinio aikštėse: Vilniaus kolegijos didžiojoje sporto salėje, Garliavos sporto centre, Klaipėdoje esančio LCC universiteto salėje ir „Šiaulių“ arenoje.

Šiemet keturiuose žemynuose vyko FIBA „World Tour“ atrankos varžybos, kuriose varžėsi stipriausios šalies komandos, o praėjusį savaitgalį Majamyje šias varžybas vainikavo didysis finalas. Jame dalyvavo ir Lietuvos trijulė, kuri, deja, iš varžybų pasitraukė po grupės etapo.

REKLAMA

Nepaisant nesėkmės, FIBA „3x3“ reitingo geriausiųjų dvidešimtuke yra dvi lietuvių pavardės. Mindaugas Budzinauskas ir Rytis Pulkauninkas turi po 250800 taškų ir tarp geriausių pasaulio „3x3“ krepšininkų užima 17 vietą.

Daugiau informacijos apie čempionatą – oficialioje lygos interneto svetainėje www.L3L.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų