REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys Seimui pristatė Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) įstatymo pataisų projektą Nr. XIP-4734. Įstatyme siūloma įvirtinti, kad reklama ir komerciniai audiovizualiniai pranešimai LRT radijo ir televizijos programose būtų  draudžiami, išskyrus pranešimus apie rėmimą (kultūros ir sporto renginių ir (ar) jų transliacijų, kuriais siekiama propaguoti kultūrinę, socialinę ir (ar) šviečiamąją veiklą), bei atvejus, kai reklamą ir komercinius audiovizualinius pranešimus LRT privalo transliuoti, vykdydama sutartinius įsipareigojimus dėl tarptautinių renginių transliavimo teisių įsigijimo ar suteikimo.

REKLAMA
REKLAMA

Siūloma, kad  LRT būtų finansuojama iš valstybės biudžeto asignavimų, pajamų, gautų už programų pardavimą, rėmimo pranešimus, leidybą, taip pat iš paramos ir pajamų, gautų iš komercinės ir ūkinės veiklos.

REKLAMA

Šiuo metu galiojančiame įstatyme nustatyta, kad  LRT skiriamos lėšos Lietuvos Respublikos valstybės biudžete nurodomos atskira eilute. Siūloma, kad už LRT radijo ir televizijos programų siuntimą iš valstybės biudžeto būtų skiriamos papildomos lėšos, kurios valstybės biudžete nurodomos atskira eilute, yra išmokamos Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos tiesiogiai programų siuntėjui. LRT skiriamų lėšų iš valstybės biudžeto dydis kiekvienais metais sudarytų 0,6 procento praėjusių metų nacionalinio biudžeto pajamų be Europos Sąjungos ir kitų paramos lėšų. LRT skiriamų lėšų iš valstybės biudžeto dydis kiekvienais metais negalėtų būti mažesnis už lėšas, paskirtas pirmą kartą nuo šioje straipsnio dalyje nustatyto finansavimo skaičiavimo formulės įsigaliojimo dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų 2013 m. sausio 1 d.

Projektui po pateikimo pritarė 50 Seimo narių, prieš balsavo 2, susilaikė 8. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas  Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data – spalio 10 d. Dėl šio projekto nuspręsta kreiptis į Vyriausybę išvados.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų