REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos investicijų fondas (EIF) ir Lietuva, Latvija bei Estija pradeda įgyvendinti iniciatyvą, kurios tikslas – paskatinti rizikos kapitalo investicijas į Baltijos šalių įmones. Per ateinančius ketverius metus Baltijos inovacijų fondas (BIF) investuos 100 mln. eurų į Baltijos šalyse veikiančius privataus kapitalo ir rizikos kapitalo fondus, taip paskatindamas rizikos kapitalo investicijas į mažas ir vidutines įmones ir jų augimą.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį EIF ir trijų Baltijos valstybių atstovai Vilniuje, Vyriausybės rūmuose, pasirašė BIF valdymo sutartį. EIF investuoja 40 mln. eurų, o kiekvienos šalies nacionalinė agentūra – Lietuvoje UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), Latvijos garantijų agentūra ir Estijoje „KredEx“ – po 20 mln. eurų.

REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius, dalyvavęs sutarties pasirašymo ceremonijoje, sako, kad BIF įsteigimas regioną padarys dar patrauklesniu inovacijoms.

„BIF steigimas yra dar vienas žingsnis, apie kurį ne kartą buvome kalbėję Baltijos Ministrų Taryboje. Džiaugiuosi, kad šiandien tai realizuojame. Tikiuosi, kad BIF įsteigimas leis visą Baltijos šalių erdvę padaryti dar patrauklesnę inovacijoms“, - pasirašymo ceremonijoje kalbėjo Vyriausybės vadovas.

BIF įsteigtas siekiant paskatinti trijų Baltijos valstybių rizikos kapitalo rinkų vystymąsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų