REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vyriausybės posėdyje nuspręsta teikti Prezidentei skirti naujus Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos karalystėje, Japonijoje, Vokietijos Federacinėje Respublikoje ir Estijos Respublikoje. Tarp kitų į sąrašus įtrauktas ir Ministro Pirmininko kancleris D. Matulionis, kurio tarnyba pagarsėjo egzotiškomis pavaldinių komandiruotėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ambasadore Jungtinėje Karalystėje nuo lapkričio 12 dienos siūloma skirti Užsienio reikalų ministerijos (URM) viceministrę Astą Skaisgirytę-Liauškienę.

REKLAMA

Vyriausybės teikime numatoma, kad nuo lapkričio 12 dienos Lietuvos ambasadai Japonijoje turėtų vadovauti Egidijus Meilūnas, šiuo metu einantis URM viceministro pareigas.

Šiuo metu Ministro Pirmininko kanclerio pareigas einantį D. Matulionį siūloma nuo spalio 23 dienos skirti Lietuvos ambasadoriumi Vokietijos Federacinėje Respublikoje.

Balsas.lt primena, kad prezidentė prieš metus labai prastai vertino D. Matulionio pavaldinių brangią ir abejotinos vertės komandiruotę į Naująją Zelandiją. „Labai blogai (vertinu) ir šiandien 8 val. ryto premjerui visą šitą išsakiau. Iš tiesų yra vadinamieji europiniai fondai, kurie yra skirti stiprinti administracinius gebėjimus iš socialinio europinio fondo, bet juos naudoti būtina atsakingai, nes jie lygiai taip pat galėjo būti skirti ir vaikų darželiams, ir mokykloms. Taigi vertinu labai kritiškai“, – tada žurnalistams prie prezidentūros sakė šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet kilo skandalas paaiškėjus, kad Ministro Pirmininko tarnybos vicekanclerio Giedriaus Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės Eglės Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo 30–40 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje Ministro Pirmininko tarnybos kanceliarijos darbuotojai turėjo „perimti valstybės valdymo patirtį“.

Lietuvos ambasadoriaus Estijoje pareigoms teikiama Lietuvos derybininko su Europos Komisija dėl Europos Sąjungos paramos Ignalinos atominės elektrinės uždarymui, ambasadoriaus ypatingiems pavedimams Neilo Tankevičiaus kandidatūra. Jį siūloma skirti ambasadoriumi nuo spalio 16 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų