REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės Gedimino pr. 24 esančiame bute žmonės registruojasi ne todėl, kad nori balsuoti Naujamiesčio apygardoje, o todėl, kad atžaloms gautų vietą vaikų darželiuose, tvirtina Vilniaus savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot savivaldybės, sprendžiant iš pastarųjų 4 mėnesių statistikos, savo gyvenamąją vietą šiame bute deklaruojančių asmenų augimas yra nežymus, o daugiausia jų sudaro tėvai su vaikais.

REKLAMA

„Nuo birželio, paskelbus naują priėmimo į miesto darželius tvarką, suteikiančią pirmenybė miesto gyventojų vaikams bei patvirtinus didesnį mokestį už miesto darželius tiems, kurie nėra deklaravę gyvenamosios vietos Vilniuje, kiekvieną mėnesį vidutiniškai sulaukiama apie 300 asmenų, norinčių Gedimino pr. 24–40 deklaruoti gyvenamąją vietą. Apie pusė šių asmenų yra tėvai su ikimokyklinio amžiaus vaikais“, – teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimu, sostinės Gedimino pr. 24–40 esančiame bute savo gyvenamąją vietą gali deklaruoti tie asmenys, kurie realiai gyvena ir dirba Vilniuje, bet neturi galimybės deklaruoti gyvenamosios vietos sostinėje. Sprendimas priimtas siekiant į miesto biudžetą surinkti daugiau gyventojų pajamų mokesčio, mokamo Vilniuje.

Šiuo metu Gedimino pr. 24–40 deklaruota apie 2150 gyventojų.

Dar apie 300 asmenų per mėnesį yra įtraukiami į neturinčių gyvenamosios vietos apskaitą prie Vilniaus miesto savivaldybės. Į šią apskaitą įtraukiami gyventojai, neturintys nekilnojamojo turto sostinėje ir neturintys jokios deklaruotos gyvenamosios vietos kitoje savivaldybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų