REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Kinijos elektronikos gamintoja „Foxconn“, gaminanti „iPhone“, antradienį atnaujino darbus po masinių peštynių, kuriose dalyvavo ne mažiau kaip du tūkstančiai žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Gamykla nedirbo tik vieną dieną. Pasak vieno „Foxconn“ atstovo Louiso Woo, gamybos sustabdymas klientų aptarnavimui įtakos neturės. „Pas mus darbuojasi 79 tūkst. darbuotojų, mes turime gatavos produkcijos atsargų", - L. Vu žodžius cituoja „Reuters".

REKLAMA

Masinės peštynės, dėl kurių buvo sustabdyta gamykla, prasidėjo rugsėjo 23-iosios vakare ir baigėsi kitos dienos rytą. Policijos duomenimis, susipešė apie du tūkstančių darbininkų Taijuanio mieste įmonės bendrabutyje.

Susipešusius darbininkus tramdė beveik penki tūkstančiai policininkų. Per konfliktą apie 40 žmonių rimtai nukentėjo ir buvo paguldyti į ligoninę.

„Foxconn“ nusprendė laikinai uždaryti šią gamyklą, kol bus galutinai sureguliuotas konfliktas ir įvesta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

„Foxconn“ gamyklose surenkama didžioji dalis elektroninių prietaisų, tarp jų ir „iPhone", ir „iPad".

„Foxconn“ liūdnai pagarsėjo visame pasaulyje dėl dažnų darbininkų nusiskundimų blogomis darbo sąlygomis ir darbuotojų savižudybių.

Preliminariais duomenimis, peštynės įvyko dėl buitinių priežasčių. Pagal vieną versiją, konfliktas įsiplieskė tarp vieno darbininko ir bendrabučio apsaugos darbuotojo, pagal kitą - susiginčijo darbininkai iš skirtingų Kinijos regionų.

Tuo tarpu „Associated Press" praneša, kad muštynes sukėlė darbininkai, protestuojantys prieš mažą atlyginimą ir prastas darbo sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų