REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas buvo atleisti skubotai, trečiadienį pareiškė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė. Pasak Seimo vadovės, Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), nusprendęs buvusį FNTT direktoriaus pavaduotoją V. Giržadą grąžinti į tarnybą, žengė šios klaidos ištaisymo link.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš galiu tiktai tiek pasakyti, ką sakydavau ir anksčiau po to, kai buvo atleistas ir vadovas, ir pavaduotojas, kad FNTT vadovų skubotas atleidimas buvo klaida ir kad šiuo sprendimu teismas žengė žingsnelį šios klaidos ištaisymo linkme“, - trečiadienio rytą „Žinių radijui“ sakė parlamento vadovė, komentuodama VAAT teismo sprendimą V. Giržadą grąžinti į buvusias pareigas.

REKLAMA

Nuo platesnių komentarų Seimo Pirmininkė susilaikė, nes esą bet koks jos pasisakymas gali būti vertinamas kaip spaudimas teismui, nes, kaip buvo skelbta, greičiausiai VAAT sprendimas bus apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

ELTA primena, kad antradienį VAAT iš dalies patenkino iš FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigų atleisto V. Giržado skundą dėl jo atleidimo iš tarnybos ir neturtinės žalos atlyginimo.

Teismas panaikino tuomečio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymą dėl atleidimo iš darbo, leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, grąžino V. Giržadą į pareigas, priteisė 6,3 tūkst. litų dydžio vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio už visą priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš darbo dienos, t. y. 2012 m. vasario 15 d. Teismas V. Giržadui taip pat priteisė 20 tūkst. litų neturtinės žalos, nors jis prašė pusės milijono, konstatavęs, kad ši suma neproporcinga patirtai žalai. Likusią skundo dalį teismas atmetė kaip nepagrįstą.

Šis VAAT sprendimas dar per 14 dienų gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Po teismo sprendimo V. Giržadas sakė esąs patenkintas sprendimu ir pasiryžęs toliau dirbti FNTT, tačiau pabrėžė, jog šis sprendimas, kol neįsiteisėjęs, - negalutinis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų